Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει, αλλά κάθε φορά που τίθενται αντιμέτωπες η Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους «θρύλους» τους να αγωνίζονται για φιλανθρωπικό σκοπό, η αναμέτρηση αποτελεί θέμα συζήτησης στην Αγγλία. Το πιο αξιοσημείωτο γεγονός; Ότι ο Ρόι Κιν αγωνίστηκε για ένα εικοσάλεπτο και… γιουχαρίστηκε από το «Άνφιλντ», με τους γηπεδούχους να επικρατούν με ανατροπή (2-1)!

Μία ακόμη ποδοσφαιρική παράσταση μεταξύ «θρύλων», έλαβε χώρα στο «Άνφιλντ» ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με το 3-1 της προηγούμενης συνάντησής τους στο «Όλντ Τράφορντ», να μεταφέρεται στην έδρα των «κόκκινων» και το τελικό 2-1 να περνά σε δεύτερη μοίρα.

Ο λόγος; Διότι άπαντες έστρεψαν την προσοχή τους στο 73ο λεπτό. Εκεί που ο Ρόι Κιν φόρεσε ξανά ποδοσφαιρικά παπούτσια και επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να το ανακοινώνει πριν το ματς και τον Άγγλο να κάνει μία εξαίρεση, αναφορικά με τη συμμετοχή του σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό; Το ότι οι φίλοι της Λίβερπουλ δεν ξεχνούν και με την είσοδό του στο ματς, το «Άνφιλντ» γιούχαρε.

Νωρίτερα, το σκορ είχε ανοίξει στο 9ο λεπτό ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, με τον Μαρκ Γκονζάλες να ισοφαρίζει στο 46’, με την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Εν τέλει, το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Σινάμα Πονγκόλ στο 82’, σηματοδοτώντας τη δεύτερη διαδοχική νίκη της ομάδας του επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε φιλικό «θρύλων».