Η Ομόνοια με την επανέναρξη μπαίνει στα… βαθιά. Στα… πολύ βαθιά. Οι πράσινοι σε 37 μέρες (από την 1/10 έως τις 7/11), θα δώσουν 10 ματς σε Κύπρο και Ευρώπη. Το πρόγραμμα έχει ως πρώτο αντίπαλο τη Δόξα την 1η Οκτωβρίου, ενώ 5 μέρες αργότερα (6/10) φιλοξενούν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ΓΣΠ.
Στις 9/10 η ομάδα του Νιλ Λένον πάει Λεμεσό για να κοντραριστεί στο ντέρμπι με την ΑΕΛ, ενώ λίγες μέρες μετά θα κάνει το ταξίδι για την Αγγλία και το Μάντσεστερ (13/10).
Επιστρέφοντας θα αντιμετωπίσει τη Νέα Σαλαμίνα στο ΓΣΠ στις 17/10, ενώ στις 22 του ίδιου μήνα παίζει νέο ντέρμπι ενάντια στην Πάφος FC εκτός έδρας.
Στις 27 του Οκτώβρη η Ομόνοια θα φιλοξενήσει τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, ενώ στις 31/10 θα δώσει νέα σπουδαία αναμέτρηση ενάντια στην Ανόρθωση στο ΓΣΠ.
Πώς όμως κλείνει αυτό το πρόγραμμα-βουνό για τους κυπελλούχους; Στις 3 Νοεμβρίου θα αντιμετωπίσουν τη Σέριφ στη Μολδαβία και στις 7/11 πάνε ξανά Λεμεσό, για ένα ακόμα σούπερ ματς, αυτή τη φορά απέναντι στον Άρη.
Eύκολα γίνεται αντιληπτό πως η Ομόνοια θα χρειαστεί αρκετό ροτέισον, αφού θα αγωνίζεται σε διπλό ταμπλό, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα «παίζεται» μέχρι τέλους η 3η θέση στον 2ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, την οποία θα διεκδικήσει μαζί με τη Σέριφ.
Επιπλέον, θα έχει και τα «καυτά» ντέρμπι να διαχειριστεί, ενώ δεν είναι αμελητέα ποσότητα και τα υπόλοιπα ματς. Ο Νιλ Λένον… περνάει ένα νέο τεστ, αφού καλείται να βρει τον τρόπο ανταπεξέλθει το σύνολο του.
Η διαχείριση που θα κάνει θα είναι το κλειδί. Γνωρίζει από τέτοιες καταστάσεις (πρωτάθλημα-Ευρώπη) και ήρθε η στιγμή να δείξει (γι’ άλλη μια φορά) την εμπειρία του, μέσα από αυτή τη νέα πρόκληση.

Θράσος Δημητρίου