Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν την ευκαιρία στην διακοπή να δουλέψουν στις αδυναμίες που έβγαλε η ομάδα στις πρώτες αγωνιστικές και να αλλάξουν όσο γίνεται την εικόνα τους.
Η ΑΕΛ απογοήτευσε με την παρουσία της και η απομάκρυνση του Σίλας ήταν μάλλον ενδεδειγμένη για να βρει η ομάδα τον δρόμο της.  Ο Τσέντομιρ Γιανέφσκι δουλεύει ασταμάτητα καθώς ξέρει ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος τους. Η ΑΕΛ οφείλει να παρουσιαστεί έτοιμη άμεσα και να αρχίσει να μαζεύει βαθμούς προτού τα πράγματα γίνουν δυσκολότερα για την ομάδα. Το επόμενο παιχνίδι είναι με το ΑΠΟΕΛ εκτός έδρας με την ΑΕΛ να στοχεύει σε βαθμολογικό κέρδος αλλά και σε μια καλύτερη παρουσία που θα τονώσει το ηθικό της ομάδας.
Έχει ενδιαφέρον να δούμε και το πώς θα προσεγγίσει ο Σκοπιανός τεχνικός το παιχνίδι καθώς αρέσκεται η ομάδα του να προσέχει τα νώτα της και παίζοντας γρήγορα στην αντεπίθεση. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ΑΕΛ θα πάει και θα κλειστεί πίσω, ούτως ή αλλιώς είναι από τις ομάδες που της αρέσει να παίζει σε ανοιχτό γήπεδο.
Ο κύριος Γιανέφσκι συνηθίζει να παρατάσσει τις ομάδες του με 4-2-3-1 αλλά έχει και το πιο επιθετικό 4-3-3 στην καβάντζα. Οι ποδοσφαιριστές που έχει η ΑΕΛ μπορούν θεωρητικά να παίξουν και με τα δύο συστήματα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τις σκέψεις του Σκοπιανού τεχνικού όμως είμαστε αρκετά μακριά ακόμα από το επόμενο της παιχνίδι.

Μιχαήλ Αριστείδου