Γράφει ο Σκηνοθέτης
Μάλλον εκτός κλίματος είναι ο Μαυρογιάννης σε σχέση με το ΑΚΕΛ αφού όχι μόνο δεν μπορούν να καταλάβουν ο ένας την τακτική του άλλου και  όλο με την πάροδο του χρόνου, περισσότερο αποξενώνονται.
Δραματική φαίνεται να είναι και η κατάσταση του ΑΚΕΛ, λόγω της επιλογής στήριξης του συγκεκριμένου υποψηφίου ο οποίος όχι μόνο έπαψε να εμπνέει τα στελέχη του κόμματος αλλά θεωρείται και λύση ήττας από την πλειοψηφία του λαού του κόμματος της αριστεράς.
Όπως όλα δείχνουν στις μυστικές δημοσκοπήσεις που διενεργεί το ΑΚΕΛ, τα αποτελέσματα θα είναι ΟΛΕΘΡΙΑ και σίγουρα θα προκαλέσουν τριγμούς στα ανώτερα στρώματα της ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑΣ.
Η αλήθεια είναι μία: Δεν μπορούν να ταιριάξουν ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ και ΑΚΕΛΙΚΟΙ , αφού ο κόσμος του ΑΚΕΛ μετά τη δεκάχρονη αποχή από την εξουσία ήθελε έναν υποψήφιο ικανό να εκφράσει το όραμα της αριστεράς.
Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κάνει ο Μαυρογιάννης ο οποίος μέρα με τη μέρα καταποντίζεται
Στο τέλος των εκλογών θα παραμείνει μαζί με τον Στέφανο να κοιτάνε τα συντρίμμια. Πόσο μάλλον αν δεν καταφέρουν να περάσουν στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών. Εκεί να δείτε συντρίμμια και οδυρμούς.
Οι πιθανότητες να μην περάσει στον β’ γύρο των Προεδρικών εκλογών είναι πλέον μεγάλες και όπως όλα δείχνουν η μάχη για την προεδρία θα είναι ξανά ΣΥΝΑΓΕΡΜΙΚΗ διαδικασία.
Αν, μάλιστα, τα ποσοστά του ΑΚΕΛ πέσουν κάτω από 20% τότε θα ζητηθούν ευθύνες και θα φορτωθεί την ήττα ο ηγέτης του κόμματος.