Στην ΑΕΛ επιχειρούν μια νέο αρχή μετά την αλλαγή προπονητή. Ο Τσέντομιρ Γιανέφσκι θα προσπαθήσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες να ανασυντάξει την ομάδα και να της δώσει ξανά χαρακτήρα μέσα στο γήπεδο.
Η ΑΕΛ έχει κάνει ένα κάκιστο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, και το πλέον ανησυχητικό είναι η εικόνα που έβγαζε στο γήπεδο. Οι «γαλαζοκίτρινοι» ελπίζουν ότι από εδώ και πέρα θα παρουσιάσουν βελτίωση και θα αρχίσουν να μαζεύουν βαθμούς.
Τα επόμενα παιχνίδια είναι όλα ντέρμπι, με ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και ΑΕΚ, αλλά στην ΑΕΛ δεν έχουν καμιά πολυτέλεια για δικαιολογίες. Ξεκάθαρα, μόνος στόχος θα είναι το βαθμολογικό κέρδος σε κάθε παιχνίδι.
Ο 61χρονος προπονητής, είναι λάτρης της πειθαρχίας ενώ οι ομάδες του έχουν πάντα πλάνο και τακτική στο γήπεδο, το οποίο μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Συνήθως προτιμάει το 4-2-3-1 αλλά έχει και το 4-3-3 ψηλά στην προτίμηση του. Επίσης, η γνώση του για το πρωτάθλημα μας ήταν από τους λόγους που τον έφεραν στην ΑΕΛ, μιας και ξέρει τι θα αντιμετωπίσει.
Ενδιαφέρον στατιστικό έχει το γεγονός ότι η ΑΕΛ, κατά την διάρκεια των προηγούμενων του θητειών, ήταν η ομάδα την οποία αντιμετώπισε περισσότερες φορές ως προπονητής! Συνολικά 11 φορές την βρήκε ως αντίπαλος έχοντας 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες κατά των «γαλαζοκιτρίνων».
Αριστείδου Μιχαήλ