Θα ‘μαι ο χειρότερος ψεύτης εάν πω ότι με εξέπληξε η εικόνα της ΑΕΚ στην Πάφο. Η κούραση από την προσπάθεια στην Ευρώπη δεν είναι δικαιολογία, είναι μία πραγματικότητα.
Βλέποντας το (κάθε) ματς από το γήπεδο, μπορείς ασφαλώς να αντιληφθείς πράγματα που είναι αδύνατον όταν το παρακολουθείς από την τηλεόραση. Μπορείς να πάρεις τα vibes που… εκπέμπει ο (κάθε) ποδοσφαιριστής στον αγωνιστικό χώρο.
Η κούραση λοιπόν είναι δεδομένη και θα είναι, μέχρι την ολοκλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Μ’ αυτήν καλείται να ζήσει η ΑΕΚ μέχρι τον Νοέμβριο και μετά… βλέπουμε. Οπωσδήποτε ο απολογισμός των τεσσάρων βαθμών στα πρώτα τέσσερα ματς δεν είναι ικανοποιητικός, όμως δεν μπορείς να παραγνωρίσεις τα (ευρωπαϊκά) δεδομένα που υπάρχουν.
Τι… δεν έκανε η ΑΕΚ στην Πάφο, για να περάσουμε και στο αγωνιστικό μέρος: Δεν πίεσε ψηλά και δεν μου προκάλεσε καμία εντύπωση, διότι έδειξε πως δεν είχε τις δυνάμεις για κάτι τέτοιο. Η αντίπαλός της έκλεισε πάρα πολύ καλά τους ακραίους της (Γκιούρτσο, Φαράζ), ο Άλτμαν δεν έκανε καλό παιχνίδι όπως ούτε κι ο Σανχούρχο, συνεπώς ήταν τρομερά δύσκολο να δημιουργήσει. Δεν βοηθήθηκε ιδιαίτερα ούτε από τις αλλαγές της.
Η ΑΕΚ πλήρωσε, για άλλη μια φορά φέτος, την αδυναμία της στις στημένες φάσεις κι αυτό είναι κάτι που δεν αφορά την κούραση. Είναι ξεκάθαρη αδυναμία και σ’ αυτόν τον τομέα θέλει δουλειά.
Ο Όλτρα επιχείρησε να φρεσκάρει την ομάδα του επιθετικά, με την είσοδο των Ασάντε και Λόπες στο 64’, ωστόσο, κατά την ταπεινή μου άποψη, θα μπορούσε να περάσει νωρίτερα στο παιχνίδι τους Ρόμο και Τρισκόφσκι. Θυμίζω ότι μπήκαν στο 86’…
Εδώ βάζω έναν (σημαντικό) αστερίσκο: η ΑΕΚ χρειάζεται να πάρει (πολύ) περισσότερα πράγματά από τους σέντερ φορ της. Εάν δεν είναι επικίνδυνοι και συνάμα δεν… τραβήξουν οι Γκιούρτσο-Φαράζ, τότε έχει πρόβλημα. Ο Όλτρα δεν έχει εμπιστευτεί πολύ τον Λόπες, ακόμη λιγότερο τον Ρόμο ενώ ο Ολατούντζι δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που θα την… ξελασπώσει.
Η διακοπή έρχεται σε ιδανικό χρονικό σημείο για την ομάδα της Λάρνακας ώστε να πάρει κάποιες ανάσες ξεκούρασης, διότι το πρόγραμμα παραμένει βαρυφορτωμένο.
Θυμίζω ότι με την επανέναρξη θα αντιμετωπίσει διαδοχικά την Ανόρθωση, την Φενερμπαχτσέ και τον Άρη…

Ανδρέας Βεντούρης