Ο μεν Χάαλαντ σκοράρει πλέον από συνήθεια. Ο δε Ντε Μπρόινε δημιουργεί σαν να είναι η ρουτίνα του. Το ματς της Σίτι με την Γουλβς στο «Μολινό» ολοκληρώθηκε με το 3-0 για τους «πολίτες». Από το πρώτο ημίωρο είχαν τελειώσει όλα ουσιαστικά, με προβάδισμα δύο τερμάτων για τους φιλοξενούμενους και αριθμητικό πλεονέκτημα λίγο αργότερα λόγω… κίνησης καράτε. 
Ένα ματς απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι είναι δύσκολο όπως και να ‘χει. Πώς γίνεται ακόμα πιο ζόρικο και η υπόθεση να εξασφαλίσει η αντίπαλη ομάδα κάποιο αποτέλεσμα καθίσταται ακατόρθωτη; Όταν η αρμάδα του Πεπ παίρνει προβάδισμα από το 56ο δευτερόλεπτο. Αυτό συνέβη στο «Μολινό» με τον Τζακ Γκρίλις να κάνει την προβολή από το γέμισμα του Ντε Μπρόινε και να βρίσκει δίχτυα προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης.
Με τον τρόπο αυτό οι «πολίτες» κατάφεραν ν’ αποβάλλουν το άγχος και να επιβάλλουν το παιχνίδι τους. Μάλιστα στο 16ο λεπτό ήρθε και το 2-0, με το δεξί σουτ του Έρλινγκ Χάαλαντ εκτός περιοχής.
Ο ασταμάτητος Νορβηγός έγραψε ιστορία όντας ο μοναδικός με γκολ στις πρώτες τέσσερις εξορμήσεις της σεζόν, αφού ουδείς άλλος το είχε κάνει αυτό. Και φυσικά κάνει όλο τον κόσμο ν’ απορεί τι άλλο μπορεί να καταφέρει ο Viking. Στο 33′ ήρθε και η απευθείας κόκκινη για τον Κόλινς για την… καρατιά στον Γκρίλις, με το έργο της Σίτι να γίνεται πλέον… μια μεσημεριανή βόλτα στο πάρκο.
Προς τιμήν της η Γουλβς προσπάθησε να παραμείνει ανταγωνιστική κι όχι απλά να γίνει θεατής στην αναμέτρηση, όμως, δεν υπήρχε τρόπος ν’ αλλάξει κάτι στο ματς. Ακόμα κι αν σε ορισμένες περιπτώσεις η μπάλα κυκλοφορούσε σωστά, οι παίκτες του Γκουαρδιόλα είχαν τον τρόπο να το σταματήσουν αυτό και να μη διατρέξουν κινδύνους.
Στο 69ο λεπτό ο Ντε Μπρόινε πρώτα με τη μπαλιά προς τον Χάαλαντ κι έπειτα με την κίνηση που έκανε στην πλάτη του, έφτασε μέχρι και τη νέα ασίστ στο παιχνίδι, «σερβίροντας» για το πλασέ του Φόντεν και το τελικό 3-0. Το παιχνίδι φυσικά έχασε κάθε ρυθμό, τα τελευταία λεπτά έγιναν τέτοια διαδικαστικού χαρακτήρα και ο Πεπ είδε την ομάδα του να περνάει… αέρα από μια έδρα που συνήθως εγκυμονεί δύσκολες καταστάσεις.