Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ Νεκτάριος Πετεβίνος μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για όλα όσα αφορούν την ομάδα του και ενόψει και της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό.
«Πάντα υπάρχει επόμενο παιχνίδι και όταν προέρχεσαι και από κακό αποτέλεσμα είναι η ευκαιρία να αντιστρέψεις την κατάσταση. Ειδικά σε μια τεράστια ομάδα όπως το ΑΠΟΕΛ που η ιστορία το επιτάσσει να έχει προσανατολισμό νίκη, όταν δεν κερδίζεις νιώθεις άβολα και κοιτάζεις μπροστά για να μπει η ομάδα στην πορεία που πρέπει να μπει.
Κοιτάζοντας τους αγώνες του πρωταθλήματος είμαστε όπως οι πλείστες ομάδες, σε κατάσταση πάνω-κάτω. Πάντα υπάρχουν φαβορί πριν από το παιχνίδι αλλά έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο. Όλες οι ομάδες είναι ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο. Ο στόχος μας είναι να νικήσουμε και να αφήσουμε πίσω την ήττα από τον Άρη.
Να σας πω κάτι που είναι σημαντικό στο ψυχολογικό κομμάτι. Είναι σημαντικό να μπαίνεις με μια νίκη στην διακοπή. Έχεις πιο καθαρό μυαλό να κάνεις κάποια πράγματα στην διακοπή».
Θα είναι έκπληξη πρώτου βαθμό αν δεν νικήσει το ΑΠΟΕΛ: «Συμφωνώ απόλυτα μιλώντας θεωρητικά αλλά από το παιχνίδι Άρης-Καρμιώτισσα τι περιμένατε; Λέγαμε ότι η Καρμιώτισσα δεν είναι ακόμα ομάδα. Χθες δεν είδα το παιχνίδι αλλά κρίνοντας από το αποτέλεσμα και απέναντι σε μια ομάδα που μέχρι στιγμή στις τρεις νίκες έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, φαίνεται ότι και σε αυτό το πρωτάθλημα δεν θα προσεγγίζεις κανέναν αντίπαλο στην θεωρία αλλά στην πράξη. Αν δεν αιτιολογήσεις την ετικέτα του φαβορί θα βρεθείς προ εκπλήξεως».
Για τη φετινή ομάδα του ΑΠΟΕΛ;
«Από την πρώτη στιγμή, με την διαμόρφωση του ρόστερ το είπα ότι είναι μια ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα αλλά είναι δεμένη. Οι ποδοσφαιριστές έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους, λόγω και της προσπάθεια της Ευρώπης έδεσε η ομάδα. Ήταν σημαντικός ο επαναληπτικός με την Τζουργκάρντεν όταν φύγαμε όλοι από το γήπεδο και ο κόσμος και καταλάβαμε ότι πήγαμε να πετύχουμε κάτι που στο ποδόσφαιρο είναι ελάχιστο το ποσοστό να το επιτύχεις. Από την στιγμή που η ομάδα το άγγιξε αυτό τότε είναι σημαντικό. Μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία ο αποκλεισμός, αλλά εκείνο το παιχνίδι ήταν μια επιτυχία. Έδειξε εκείνο το παιχνίδι ότι αυτή η ομάδα, αυτή η έκδοση έχει χαρακτήρα και με δουλειά θα μπορεί να βγάζει αυτόν τον χαρακτήρα σε κάθε παιχνίδι. Χαρακτήρα βγάλαμε και με την Ανόρθωση αλλά και με την Πάφος FC που προσπαθήσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Χωρίς να αποτελεί δικαιολογία, ξέρουμε ότι το δικό μας πρόγραμμα ήταν από τα πιο δύσκολο στο ξεκίνημα».
Για την άσχημη εμφάνιση στο ματς με τον Άρη: «Κάποια παιδιά έδειξαν ότι δεν ήταν έτοιμα αλλά δεν πρέπει να μοιρολατρούμε».
Για τα αγωνιστικά δεδομένα: «Μας άφησε ένα πρόβλημα με τον Μάγκλιτσα στο προηγούμενο παιχνίδι. Νιώθοντας ένα πρόβλημα ζήτησε αλλαγή. Η διάγνωση έδειξε θλάση α’ βαθμού, μια θλάση που είναι στην πιο ελαφριά της μορφή. Μέχρι την Τετάρτη ακολουθήσε θεραπείες και μετά μπήκε στο γήπεδο αλλά αυτή την στιγμή είναι αμφίβολη η συμμετοχή του. Με την λογική που προσεγγίζουμε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, θα πω ότι είναι λίγες οι πιθανότητες να τον δούμε. Στην προπόνηση της Τετάρτης είχε ένα άσχημο στραμπούληγμα ο Σούσιτς. Χθες ακολούθησε φυσιοθεραπεία και θα δούμε σήμερα. Είναι και αυτός αμφίβολος».
Για την ανανέωση του συμβολαίου του Γιάννη Σατσιά: «Ο Γιάννης ότι κέρδισε το κέρδισε μόνος του με την δουλειά και την αφοσίωση του. Υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην α’ ομάδα ή έρχονται και πάνε δανεικοί για να μπορέσουν να… κάνουν κόκκαλο. Το να δούμε και άλλους ποδοσφαιριστές από τις Ακαδημίες που να θεωρούνται ισότιμα μέλη του ρόστερ θα το δούμε να μεγαλώνει».