Ο Σεντρίκ Μπακαμπού έφτασε στην Αθήνα το μεσημέρι της Πέμπτης (15/09) για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Ο 31χρονος Κονγκολέζος επιθετικός θα υπογράψει στους ερυθρόλευκους ως ελεύθερος από τη Μαρσέιγ.
Ο Μπακαμπού αγωνίζεται κυρίως στην κορυφή της επίθεσης, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί κάποιες φορές στην αριστερή πλευρά της επίθεσης.
Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Σοσό και έφτασε μέχρι την πρώτη της ομάδα. Το καλοκαίρι του 2014 η Μπούρσασπορ τον απέκτησε δίνοντας 1,8 εκατομμύρια ευρώ και ένα χρόνο αργότερα τον πούλησε με 7,5 εκατομμύρια ευρώ στην Βιγιαρεάλ.
Εκεί έμεινε για 2,5 χρόνια όταν η Beijing Guoan έδωσε 40 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρει στο Πεκίνο. Στην Κίνα αγωνίστηκε μέχρι και τον Ιανουάριο του 2022 όταν τον πήρε η Μαρσέιγ όπου δεν θα συνεχίσει όπως όλα δείχνουν την καριέρα του.
Αγωνίστηκε μέχρι την Κ20 της Γαλλίας και στη συνέχει επέλεξε την εθνική ομάδα του Γκονγκό με την οποία μετρά 40 συμμετοχές και 13 γκολ. Την ίδια ώρα σε συλλογικό επίπεδο έχει 363 συμμετοχές, 151 γκολ και 38 ασίστ.
Πέρσι στην Μαρσέιγ σε μισή χρονιά αγωνίστηκε σε 24 ματς και είχε τέσσερα γκολ και δύο ασίστ.