Κι όμως, σε ηλικία 13 ετών, ένα παλικαράκι κατάφερε να παίξει με το ανδρικό τμήμα της ομάδας στην οποία βρίσκεται και αγωνίζεται στα τμήματα υποδομής, γράφοντας απόλυτη ιστορία στο ποδόσφαιρο ολόκληρης της Βρετανίας! Το όνομα αυτού, Κρίστοφερ Άθερτον!
Ο πιτσιρικάς, όντας 13 ετών και 329 ημερών, μπήκε στο παιχνίδι της Γκλέναβον απέναντι στην Ντόλινγκστοουν για το Λιγκ Καπ και δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά άλλος νεαρότερος που έχει καταγράψει επίσημη συμμετοχή με τμήμα ανδρών, στα χρονικά του ποδοσφαίρου της Βρετανίας!
Μάλιστα, υπάρχει και απόσταση από τον αμέσως προηγούμενο που ήταν ο Ίμον Κόλινς της Μπλάκπουλ, που τον Σεπτέμβρη του 1980 είχε μπει σε ματς των ανδρών σε ηλικία 14 ετών και 323 ημερών.
Τώρα, ο Άθερτον μπορεί να υπερηφανεύεται ότι ξέχωρα από την καριέρα που θα επιχειρήσει να κάνει, το όνομά του πάντοτε θα σημαίνει κάτι διαφορετικό και αξιοσημείωτο για το άθλημα στο Νησί.
Μάλιστα, με την πρώτη του επαφή με τη μπάλα με τη μπάλα έκανε και ασίστ, συμβάλλοντας και με συμμετοχή σε γκολ, με την Γκλέναβον να φτάνει στο τελικό 6-0 κόντρα στην Ντόλινγκστοουν!