Το είδα τουλάχιστον 10 φορές από το απόγευμα της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου. Όταν δημοσιοποιήθηκε αυτό το βίντεο, θέλησα να το προσπεράσω χωρίς ενδιαφέρον.
Άρχισαν όμως τα τηλεφωνήματα. «Είδε το βίντεο; Είδες τον προπονητή της Αλκής που πέφτει στο έδαφος χωρίς να πέσει αντικείμενο; Είδες το συνεργάτη του που πάει και του ψιθυρίζει κάτι στο αυτί και βγάζει από την τσέπη κάτι και του δίνει; Τον είδες πως έπεσε στο έδαφος;»
Πολλά τα ερωτήματα που με αναγκάζουν να το δω, να το ξαναδώ και να το ξαναδώ για να έχω ιδίαν άποψη.
Και ρωτάω τον εαυτό μου βλέποντας το. Μα τι έγινε; Αφού τίποτε δεν έγινε. Πως πέφτει στο έδαφος ο προπονητής της Αλκής;
Στη συνέχεια, συζητώ το περιστατικό, με άτομα τα οποία ήταν στο γήπεδο. Και έχουν ίδια άποψη. Ότι δηλαδή, έγινε οργανωμένο το περιστατικό, προφανώς για να διακοπεί ο αγώνας, αφού η ομάδα του προπονητή ήταν πίσω στο σκορ με 3-0.

Και λέω στη συνέχεια. Μα τόση μεγάλη υποκρισία; Τόσο θέατρο; Για ένα αποτέλεσμα, αξίζει να πέσει ένας προπονητής στο έδαφος;
Ειλικρινά, είναι μία περίπτωση που σε κάνει να διερωτάσαι, να απορείς και να λες, αν πρέπει ή όχι να ασχοληθείς τόσο σοβαρά.
Λόγω του ότι όμως, έχουμε να κάνουμε με Κύπριο προπονητή, καλό είναι να αναλάβει δράση και η ΚΟΠ και ο Σύνδεσμος Προπονητών Κύπρου.
Να ζητήσουν εξηγήσεις για το περιστατικό. Αν μάλιστα καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα, ότι δηλαδή έπεσε στο έδαφος, μετά από εντολή (προφανώς) που πήρε από το συνεργάτη του, όχι απλά να του γίνει επίπληξη, αλλά να του ζητηθεί μέχρι και να παραδώσει την άδεια εξάσκησης του επαγγέλματος.
Γιατί, ένας προπονητής, οφείλει πέρα από την προετοιμασία της ομάδας του, να ξέρει και από τους κανονισμούς του Fair play.
Σημειώνω και διευκρινίζω ξανά. Αν επιβεβαιωθεί ότι έκανε ότι έκανε σκόπιμα ο προπονητής δεν μπορεί και δεν γίνεται, να συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμα χωρίς να υποστεί κυρώσεις!

Μιχάλης Παπαγεωργίου