Τις επίμαχες φάσεις των αγώνων της 3ης αγωνιστικής ανέλυσε στον Super Sport FM 104.0 ο Γιαννάκης Κυπριανίδης.

ΑΠΟΕΛ-ΑΡΗΣ
«Στο 24’ ο Μαρκίνιος με το Γιαγκό διεκδίκησαν την μπάλα στην περιοχή του Άρη, βρέθηκαν και οι δύο στο έδαφος. Αλληλοσπρώχθηκαν στα νόμιμα πλαίσια. Δεν υπήρχε παράβαση. Στο 38’, έξω απ’ τη μεγάλη περιοχή του Άρη, ο Μάγκλιτσα κρατώντας την μπάλα πηγαίνοντας παράλληλα της περιοχής κι όχι κάθετα, δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Μουσούντα ο οποίος είχε κίτρινη κάρτα. Ο διαιτητής, επειδή ήταν ένα απλό φάουλ, θεώρησε ότι δεν ήταν υποσχόμενη επιθετική ενέργεια με την έννοια ότι ο παίκτης πήγαινε παράλληλα, η άμυνα του Άρη ήταν μαζεμένη. Αν πήγαινε κατά μέτωπο του τερματοφύλακα θα ήταν κίτρινη.
Για τη φάση στο 61’ δεν έχει δικαιολογία ο διαιτητής. Ο Μπαμπίκα που είχε κίτρινη κάρτα έκανε φάουλ στον Καρώ, με τις τάπες πάνω στο πόδι του αντιπάλου. Δεν σηκώνει συζήτηση η φάση, έπρεπε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη.
Στο 90+4’, μια φάση στην περιοχή του Άρη, ο Κβιλιτάια είχε ήδη μία πτώση προτού τον πλησιάσει ο αμυντικός του Άρη. Είχε ήδη την κλίση για πτώση για να κοντρολάρει την μπάλα. Δεν έγινε καλή διαιτησία, πολλά σφυρίγματα από το διαιτητή, κάρτες να μην δείχνονται…».

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΟΜΟΝΟΙΑ
«Είχαμε Κροάτες διαιτητές. Εμείς στείλαμε διεθνή, αυτοί μας έστειλαν απλά έναν διαιτητή. Αν ήταν Κύπριος στο Τσίρειο, θα είχαμε πολλά να πούμε.
Στο 10’, ο Ανσαριφάρντ δέχθηκε ένα κράτημα στην περιοχή του Απόλλωνα. Ο διαιτητής έκρινε ότι αυτό το τράβηγμα δεν ήταν ικανό για να δώσει παράβαση και συμφώνησε μαζί του ο συμπατριώτης του στο VAR. Είναι από τις περιπτώσεις που οι αμυντικοί κάποτε θα την γλιτώνουν και κάποτε θα την πληρώνουν. Σε άλλο παιχνίδι ίσως να τιμωρούνται. Είναι στην κρίση του διαιτητή. Φάνηκε ότι υπάρχει κράτημα, έκριναν και οι δύο ότι δεν ήταν ικανό για να τιμωρηθεί.
Πάμε στο πρώτο πέναλτι που έδωσε. Τιμώρησε τον Βουκασίν γιατί ανέτρεψε τον Ανσαριφάρντ. Για τι τον τιμώρησε; Για απρόσεκτο παίξιμο. Μπήκε στο βηματισμό του παίκτη της Ομόνοιας, σκοντάφτει πάνω του και είναι παράβαση. Τον ανέτρεψε απρόσεκτα. Τι λέει ο κανονισμός; Σε περίπτωση που στερεί ευκαιρία επίτευξης τέρματος, εάν δεν έχει πιθανότητα να παίξει την μπάλα, τότε αποβάλλεται. Αν θεωρείται ότι έκανε προσπάθεια να παίξει την μπάλα, είναι κίτρινη. Αν όχι, τότε είναι κόκκινη. Αν δεν έχεις καμία πιθανότητα για την μπάλα, τότε πάλι είναι κόκκινη.
Τώρα για το δεύτερο πέναλτι. Δεν είναι ξεκάθαρα τα πλάνα. Ο Μίλετιτς, πριν πηδήξει, είχε τα χέρια του στην πλάτη του αντιπάλου. Από τις επαναλήψεις δεν μπορείς να αντιληφθείς, ο διαιτητής όμως ήταν σε καλό οπτικό πεδίο. Μπορεί να έβλεπε καθαρά την επαφή».

ΑΕΚ-ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
«Ένα τράβηγμα στην περιοχή της Νέας Σαλαμίνας στον Ολατούντζι, έκριναν ότι το κράτημα εδώ δεν ήταν ικανό για πέναλτι και δεν δόθηκε. Σε μια άλλη φάση, γίνεται σουτ από τον Τρισκόφσκι, η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα όμως ο Ολατούντζι είναι ακριβώς μπροστά στον τερματοφύλακα, σωστά ακύρωσε το γκολ το VAR. Στο 40’ κερδίζει πέναλτι ο Εγγλέζου, βλέπουμε ότι ο Μάντζεκ του πήρε χαμηλά τα πόδια. Σωστά δόθηκε. Σωστά στο 84’ ακυρώθηκε το γκολ της Νέας Σαλαμίνας ως οφσάιντ».