Τι και αν ο Ιωνικός του έβαλε δύσκολα από το πρώτο ημίχρονο; Ο υπερηχητικός Ατρόμητος έκανε επική ανατροπή με τρομερή τεσσάρα μέσα στη Νίκαια (1-4) και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη που του δίνει βαθμολογικό και ψυχολογικό «μπουστάρισμα»!
Με τις αλλαγές που έκανε στο ημίχρονο, ο Κρις Κόλμαν έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο τρίποντο των Περιστεριωτών, που τους ανεβάζει στους επτά βαθμούς και την δεύτερη θέση, ενώ οι γηπεδούχοι έμειναν στον ένα και τον πάτο της βαθμολογίας.
Μόλις στο 9’ ο Μεντόσα με ένα μακρινό σουτ που πέρασε μόλις δύο μέτρα έξω από το δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη, απείλησε για τον Ιωνικό. Ακολούθησαν άλλες τέσσερις τελικές από μακριά για τους γηπεδούχους, οι οποίες είτε δεν είχαν στόχο είτε σταματούσαν στον Έλληνα τερματοφύλακα. Ενδιάμεσα (14’) ο Κιάρτανσον είχε δοκιμάσει τα αντανακλαστικά του Χουτεσιώτη με ένα γύρισμα, ενώ στο 25’ η κεφαλιά του Μάντζη πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Περιστεριωτών.
Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμό και στο 30΄ο Ρομπάιγ έχασε μεγάλη ευκαιρία με διαγώνιο σουτ που κανείς δεν έστειλα τελικά τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 38’ έμελλε όλοι να ζήσουν ένα… deja vu με το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Άοσμαν κέρδισε φάουλ διαγώνια από την μεγάλη περιοχή, ο Μεντόσα ανέλαβε την εκτέλεση με το αριστερό και έκανε το 1-0, ακριβώς όπως και στον Πειραιά!
Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Κεσχρίντα κατάφερε να κάνει άμεσα το 1-1 (50’). Ο Τυνήσιος έδωσε στον Κλωναρίδη, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, υποδέχθηκε τη μπάλα και με σουτ νίκησε τον Χουτεσιώτη, με τον τερματοφύλακα του Ιωνικού να έχει ευθύνη. Πριν καλά καλά καταλάβουν όλοι τι έχει συμβεί, ο Φριντζόσον βρέθηκε τετ-α-τετ με την αντίπαλη εστία και έκανε την ολική ανατροπή για το 1-2 (55’)!
Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 61’ ο Κούεν τροφοδότησε τον Τζαβίδα, με τον νεαρό να κάνει το σουτ, τον Χουτεσιώτη να διώχνει με αστάθεια και τον Ρομπάιγ να γράφει το 1-3! Ο «ξαναχτύπησε» στο 75’ με ωραίο διαγώνιο τελείωμα, όμως το γκολ του Γάλλου ακυρώθηκε μετά από έλεγχο του VAR, σωστά ως οφσάιντ. Ο Ιωνικός πίεσε αλλά δεν έκανε κάτι, με τον Τζαβίδα στο 90’ να χάνει μοναδική ευκαιρία για το 1-4, το οποίο όμως έκανε μετά από δύο λεπτά έπειτα από ασίστ του Κλωναρίδη!
Ιωνικός (Σπανός): Χουτετσιώτης Ρομαό, Τσιγκίνσκι, (59′ Μίλο) Αντούνες, Μύγας, Βαλεριάνος, Κάνιας, (87′ Ελευθεριάδης) Μασάς, (67′ Λοβέρα) Μεντόσα, Άοσμαν, (59′ Ιωαννίδης) Μάντζης.
Ατρόμητος (Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Σουάρεθ, Χατζησαϊας, Κεχρίντα, Κουέν, (88′ Έρλινγκμαρκ) Γκονζάλεζ, Μουνίθ (46′ Φριντζόνσον), (84′ Τζοβάρας) Ρομπάιγ, (46′ Κλωναρίδης) Ροτάριου, (46′ Τζαβίδας) Κιάρτασον