Η Μίλαν πέτυχε δεύτερη σερί νίκη στη Serie A, καθώς επικράτησε της Σαμπντόρια στη Γένοβα 2-1, παίζοντας μάλιστα με δέκα παίκτες από το 47′, λόγω της αποβολής του Ράφαελ Λεάο.
Ο Μεσίας άνοιξε το σκορ για τους ροσονέρι στο 6′, ο Τζούρισιτς ισοφάρισε προσωρινά στο 57′ και δέκα λεπτά μετά ο Ζιρού από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Με αυτό το αποτέλεσμα η Μίλαν έπιασε τη Ρόμα στην κορυφή με 14 βαθμούς, ενώ η Σαμπντόρια παραμένει στους δύο, κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Το ματς
Η Μίλαν μπήκε φουριόζα στο ματς και δεν άργησε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Οι ροσονέρι αναπτύχθηκαν όμορφα στην αντεπίθεση και ο Μεσίας είδε την μπάλα να του στρώνεται και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Αουντέρο στο έξι.
Στο 21′ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Ντε Κετελάρε, έπειτα από πάσα του Λεάο, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ με παρέμβαση του VAR.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε άσχημα για τη Μίλαν, καθώς ο Λεάο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός προσπάθησε να σουτάρει με ανάποδο ψαλίδι, ωστόσο κλώτσησε τον Φεράρι στο κεφάλι και έτσι είδε την κίτρινη κάρτα.
Οι παίκτες της Σαμπντόρια εκμεταλλεύτηκαν έστω και προσωρινά το αριθμητικό προβάδισμα και πέτυχαν με κεφαλιά του Τζούρισιτς στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από γέμισμα του Αουντέλο.
Παρ’ όλα αυτά η Μίλαν κατάφερε να βρει το γκολ που της χάρισε τη νίκη. Οι ροσονέρι κέρδισαν πέναλτι με παρέμβαση του VAR για χέρι, έπειτα από κεφαλιά του Ολιβιέ Ζιρού. Ο Γάλλος φορ ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Αουντέλο. Η Σαμπντόρια στα εναπομείναντα λετπά προσπάθησε να πάρει κάτι από το ματς, δίχως όμως αποτέλεσμα.