Oι δηλώσεις του Τιμούρ Κετσπάγια στην παρουσίαση του ως προπονητής της Εθνικής ομάδας.
Αναλυτικά:
«Ζω 30 χρόνια στην Κύπρο και αυτό είναι πλεονέκτημα. Πιστεύω αυτή την ομάδα. Πιστεύω πως μπορούμε να τα πάμε καλύτερα από τα τελευταία χρόνια. Γνωρίζω το κυπριακό ποδόσφαιρο. Ξέρω τις απαιτήσεις του κόσμου και γιατί όχι να πετύχουμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει μέχρι τώρα. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα. Χρειαζόμαστε τους φιλάθλους. Γνωρίζω ότι περιμένουν το αποτέλεσμα αλλά για να έρθουν τα αποτελέσματα, πρέπει να είναι δίπλα μας, να τους έχουμε συμπαραστάτες».

Τι πρέπει να αλλάξουμε στην Εθνική: «Πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία, οι παίκτες να μην έρχονται για να περνούν την ώρα τους. Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις πολλά πράματα. Στις ομάδες δεν συμμετέχουν Κύπριοι. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να έχουν οι Κύπριοι περισσότερες συμμετοχές, αλλά δεν σημαίνει ότι επειδή είναι Κύπριοι πρέπει να παίζουν».

Γιατί επέλεξε την Εθνική και για το τραγούδι «no one like you (κανένας σαν εσένα)» που έβαλε η ΚΟΠ: «Στην μέχρι τώρα παρουσία μου, δεν μου αρέσει να μιλώ για μένα. Έχουμε δείξει επιτυχίες εκεί που δουλέψαμε. Στόχος μου είναι να πετύχω στην Εθνική ομάδα. Δεν έρχομαι εδώ επειδή βρήκα μία δουλειά. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα «Όταν ήμουν στην Ανόρθωση ονειρευόμουν να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όνειρο έχω και με την Εθνική».

Για τον Ρομπέρζ και τον Κορέια: «Ο Ρομπέρζ έχει γίνει Κύπριος και με την εμπειρία του θα μας βοηθήσει. Θέλει να παίξει στην Εθνική ομάδα και είναι ευχάριστο. Δεν έχω κάποιο νεότερο όσον αφορά τον Κορέια».

Ποιοι οι στόχοι της Εθνικής: «Χωρίς αποτέλεσμα είναι δύσκολο να ζητάς από τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Είναι μια ομάδα που ανήκει σε όλους. Θέλουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα, δεν θέλω να πάμε μακριά. Έχουμε δύο παιχνίδια, θέλουμε να αποφύγουμε το μπαράζ. Να δείξουμε ότι είμαστε μια ομάδα που αξίζουμε την προσοχή του κόσμου».

Εάν θα μεταδώσει το πάθος του στην Εθνική, όπως έκανε στις ομάδες που εργάστηκε: «Εντάξει, δεν θα χρειαστεί να σπαταλήσω το πάθος κάθε μέρα. Θα έχω μόνο λίγες μέρες. Εντάξει, δεν θα πάω πάθος. Τις περισσότερες φορές το πρόβλημα είναι οι ομάδες. Εμείς θέλουμε τους ποδοσφαιριστές να έρχονται εδώ και να τα δίνουν όλα».

Για την κριτική που έκανε στην ΚΟΠ: «Όταν έβγαινα και τα έλεγα αυτά ήταν για να πάει μπροστά το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Πάντα θα λέω τη γνώμη και αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

https://balla.com.cy/2022/09/07/i-paroysiasi-toy-timoyr-ketspagia-vinteo-fotos/

https://balla.com.cy/2022/09/07/koymas-i-epilogi-toy-timoyr-kai-to-mea-culpa/