Οι δηλώσεις του Γιώργου Κούμα, προέδρου της ΚΟΠ, στην παρουσίαση του Τιμούρ Κετσπάγια ως προπονητή της Εθνικής Κύπρου.
Αναλυτικά: 
Αρχικά
: «Να σας ευχαριστήσω και να σας καλωσορίσω στην παρουσίαση. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ανέδειξε πολλούς Κύπριους ποδοσφαιριστές και τους έκανε μέλη της Εθνικής Κύπρου. Είχε δουλέψει στην Εθνική Γεωργίας και ξέρει πως είναι να προπονείς την Εθνική. Επιλέξαμε τον Τιμούρ γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί να δώσει αυτό που θέλουμε στην ομάδα μας. Κάναμε λάθη. Γυρίζουμε σελίδα, βλέπουμε μπροστά και είμαστε πεπεισμένοι πως έρχονται καλύτερες μέρες για την Εθνική μας, καλωσορίζω τον Τιμούρ και να του πω ότι θα είμαστε δίπλα του. Με την ευκαιρία, εύχομαι καλή επιτυχία στις ομάδες που αρχίζουν αύριο την πορεία τους στην Ευρώπη».

Γιατί επιλέγηκε ο Τιμούρ; «Ο έρωτας που υπήρχε με τον Τιμούρ κρατάει από πολύ παλιά. Τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τον γάμο. Η θέληση του Τιμούρ να αναλάβει την Εθνική ομάδα δείχνει πόσο πιστεύει και θέλει να δουλέψει για να φτάσουμε στον επιθυμητό στόχο. Χρειάζεται ο χρόνος να περάσει ο προπονητής τη δική του κουλτούρα και νοοτροπία».

Για την κριτική που έκανε ο Τιμούρ και ο… τσακωμός τους: «Ο Τιμούρ πάντα το έκανε δημόσια και όχι πίσω από κλειστές πόρτες. Όταν ήμουν παράγοντας στην ΕΝΠ τσακωθήκαμε με τον Τιμούρ. Έτυχε να ταξιδέψουμε και μαζί δίπλα δίπλα και να μην μιλάμε! Τώρα έχουμε μία επιλογή μαζί, την Εθνική Κύπρου! Είναι η καλύτερη επιλογή, θα είμαστε δίπλα του και δεν θα τσακωθούμε».

Για τα λάθη που έγιναν: «Όταν ήρθε ο κ. Κωστένογλου και νικήσαμε τη Σλοβενία πήρατε όλοι Κυπιρακή σημαία! Μετά για κάποιους λόγους δεν ήρθαν τα επιθυμητά λάθη. Πρέπει να βγαίνω δηλαδή συνέχεια και να λέω mea culpa; Θέλουμε τη βοήθεια σας για να έρθει πίσω ο κόσμος και να αγκαλιάσει την προσπάθεια. Δεν είμαστε εδώ για να πούμε ότι έγινε – έγινε, αλλά για μια νέα αρχή». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

https://balla.com.cy/2022/09/07/i-paroysiasi-toy-timoyr-ketspagia-vinteo-fotos/

https://balla.com.cy/2022/09/07/timoyr-to-kati-parapano-to-provlima-kai-i-kritiki/