Η Σπόρτινγκ έψαχνε την πρώτη νίκη της επί γερμανικού εδάφους και τελικά αυτή ήρθε με εμφατικό τρόπο, χάρη στο 3-0 επί της Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη για την πρεμιέρα του 4ου ομίλου του Champions League.
Ο αγώνας ήταν πολύ πιο ισορροπημένος στο 1ο ημίχρονο από αυτό που φανερώνει το τελικό αποτέλεσμα. Οι Γερμανοί ήταν ανταγωνιστικοί, είχαν περισσότερες προσπάθειες γκολ έστω κι αν η μπάλα ήταν περισσότερο χρόνο στα πόδια των “λιονταριών”.
Στο 2ο ημίχρονο οι παίκτες του Ρούμπεν Αμορίμ βελτίωσαν τις συνεργασίες τους στο γήπεδο των Γερμανών και είδαν αποτελέσματα πρώτα στο 65ο λεπτό, όταν ο Μάρκους Έντουαρντς ολοκλήρωσε μία ομαδική προσπάθεια με τη βοήθεια τύχης, λόγω κόντρας στον Ερίκ Εμπίμπ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Άγγλος βγήκε στην κόντρα, έψαξε το σουτ, αλλά τελικά η μπάλα κατέληξε στον Τρινκάο που με πλασέ έκανε το 2-0.
Οι αποσβολημένοι Γερμανοί δεν αντέδρασαν στις επιθέσεις τους και στο 82′ ήταν η σειρά του Νούνο Σάντος να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και να ολοκληρώσει το θρίαμβο της ομάδας του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου, που έμεινε στον πάγκο και δεν έκανε ντεμπούτο στη διοργάνωση.