Ιδανικό ξεκίνημα για την Παρί Σεν Ζερμέν στο φετινό Champions League, με τους πρωταθλητές Γαλλίας να επικρατούν 2-1 στο ντέρμπι με τη Γιουβέντους στο «Παρκ Ντε Πρενς», έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κιλιάν Εμπαπέ!
Ο Γάλλος σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας του και έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα 35 γκολ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση! Η Γιουβέντους μείωσε με τον ΜακΚένι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να βρει το γκολ της ισοφάρισης.
Το ματς:
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό και με την Παρί να παίρνει το προβάδισμα στο 6ο κιόλας λεπτό, εκμεταλλευόμενη την πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησε μπροστά στην εστία των Ιταλών. Ο Νεϊμάρ έβγαλε υπέροχη ασίστ με σκάψιμο της μπάλας και ο Εμπαπέ με πανέμορφο βολέ στην κίνηση, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Περίν, «γράφοντας» το 1-0.
Στο 19’ η Γιουβέντους έχασε την ουσιαστικά μοναδική της ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ντοναρούμα να αντιδρά υποδειγματικά σε κοντινή κεφαλιά του Μίλικ, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Βλάχοβιτς σούταρε διαγώνια άουτ. Ωστόσο, οι Παριζιάνοι ήταν εκείνοι που σκόραραν ξανά, με τους Μέσι, Χακίμι, Εμπαπέ να κρύβουν την μπάλα με υπέροχη συνεργασία και τον τελευταίο να τελειώνει ιδανικά τη φάση, διαμορφώνοντας το 2-0.
Στη συνέχεια η ομάδα του Αλέγκρι πήρε την μπάλα στα πόδια της και την κυκλοφόρησε στο μισό της Παρί, χωρίς όμως να βρίσκει τρόπους να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων. Αντ’ αυτού, η Παρί φαινόταν πιο επικίνδυνη, διατηρώντας με άνεση το υπέρ της προβάδισμα.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ντοναρούμα να μπλοκάρει μακρινό σουτ του Κόστιτς στο 46’ και τον Νεϊμάρ να πλασάρει στην αγκαλιά του Περίν από πλεονεκτική θέση, πριν ο Εμπαπέ χάσει ευκαιρία για το χατ-τρικ, αφού έστειλε την μπάλα ψηλά μετά από όμορφη ατομική προσπάθεια στο 51’.
Η Γιουβέντους ξαναμπήκε στο παιχνίδι στο 53’, όταν μετά από κόρνερ που εκτελέστηκε με πάσα, ο Κόστιτς σέντραρε και ο ΜακΚένι, ο οποίος πέρασε σαν αλλαγή στο ημίχρονο αντί του Μιρέτι, πήδηξε ψηλότερα από όλους, κάνοντας με κεφαλιά το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ που τους έδωσε το γκολ και λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν στο 56’, με τον Ντοναρούμα να αποκρούει ενστικτωδώς μια κεφαλιά του Βλάχοβιτς, ενώ στη συνέχεια της φάσης ένα σουτ του Κόστιτς κόντραρε στον Κιμπεμπέ.
Στο 59’ ένα μακρινό και δυνατό σουτ του Ραμπιό πέρασε λίγο δίπλα από την εστία της Παρί, η οποία απάντησε με δικές της ευκαιρίες στο 64’ και το 67’, αλλά Εμπαπέ και Μέσι δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα εντός εστίας, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν σε καλές θέσεις.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου:
Παρί Σεν Ζερμέν-Γιουβέντους 2-1
(5′, 22′ Εμπαπέ – 53′ ΜακΚένι)
Μπενφίκα-Μακάμπι Χάιφα 2-0
(50′ Ράφα Σίλβα, 54′ Γκριμάλδο)
Το πρόγραμμα της επόμενης (2ης) αγωνιστικής:
Τετάρτη (14/9)
Μακάμπι Χάιφα-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)
Γιουβέντους-Μπενφίκα (22:00)