Αντίστροφα μετράνε Καρμιώτισσα και Νέα Σαλαμίνα για την πρεμιέρα. Οι δύο ομάδες… ανοίγουν την αυλαία της 1ης αγωνιστικής του νέου πρωταθλήματος σήμερα Παρασκευή στις 19:00 στο «Αμμόχωστος». Αμφότερες, αρχίζουν με όνειρα και φιλοδοξίες τη σεζόν και θα διεκδικήσουν τη νίκη.
Στην Καρμιώτισσα, ο Ντούσαν Ούχριν Τζούνιορ δεν υπολογίζει στον τραυματία Ανδρέα Αβραάμ, ενώ ο Ντούρις είναι ανέτοιμος και δύσκολα θα βρεθεί στην αποστολή για το πρώτο ματς της χρονιάς. Για το πως θα παρατάξει το σύνολο του, «παίζονται» δύο σενάρια. Το πρώτο είναι να πάρει φανέλα βασικού ο Χατζηβασίλης στα άκρα της επίθεσης και ο Μουνίρ στη μεσαία γραμμή, ενώ το δεύτερο φέρει τον Μαλόουν στην αρχικό σχήμα, τον Κύπριο στον πάγκο και τον Μουνίρ να μετατίθεται στα άκρα.
Μια πιθανή ενδεκάδα του 54χρονου κόουτς αποτελείται από τους: Κνόμπλοχ, Τζανακάκη, Χούμποτσαν, Μεντγιμόρετς, Τσελούσκα, Χουσμπάουερ, Ποντάφσκι, Μουνίρ, Καλτσάς, Χατζηβασίλης (Μαλόουν), Κουλιμπαλί.

 

Όσον αφορά τη Νέα Σαλαμίνα υπάρχουν δύο σίγουροι απόντες και τρία ερωτηματικά. Εκτός πλάνων του Σάββα Πουρσαϊτίδη θα είναι σίγουρα ο Μαργκάσα και ο Τσίκο που επιστρέφουν τέλος Σεπτεμβρίου. Από την άλλη, ο Ελλαδίτης κόουτς θα περιμένει μέχρι την ύστατη στιγμή για τους Σταλόν, Μάντζεκ και Φλοριάν. Ο 46χρονος προπονητής, θα δει πως θα ανταποκριθούν στην τελευταία προπόνηση και θα πάρει τις αποφάσεις τους για τους τρεις προαναφερθέντες. Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, όσον αφορά το πλάνο του, δεν άνοιξε ακόμα τα χαρτιά του και έτσι η όποια πρόβλεψη 11άδας είναι παρακινδυνευμένη.

Θράσος Δημητρίου