Ο φετινός αγώνας του Πολ Ρικάρ ήταν ο τελευταίος που διεξήχθη στην πίστα της Μασσαλίας. Το Γαλλικό GP δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της F1 του 2023, αλλά οι Γάλλοι αισιοδοξούν ότι θα επιστρέψουν – ίσως και με έναν αγώνα στους δρόμους της Νίκαιας.
Η ανακοίνωση της αφαίρεσης του GP Γαλλίας από το πρόγραμμα της Formula 1 το 2023 έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του σπορ, Στέφανο Ντιμενικάλι, στο γαλλικό πρακτορείο AFP. Ακολούθησε, σύντομα, ανακοίνωση των οργανωτών του αγώνα πως ευελπιστούν να τον επεναφέρουν, πιθανώς σε εναλλαγή (rotation) με κάποιο άλλο GP, χρόνο παρά χρόνο.
Το συμβόλαιο της F1 με τους οργανωτές του Γαλλικού αγώνα έληξε φέτος, και ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενο ότι η χώρα θα έδινε τη θέση της στο πρόγραμμα του 2023 σε κάποιον από τους δύο νέους αγώνες που θα προστεθούν του χρόνου, στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ και στο Λοσάιλ του Κατάρ.
Παράλληλα, υπήρξαν διαπραγματεύσεις για την αναβίωση του χρόνου του GP Νότιας Αφρικής, το οποίο φαινόταν ότι θα έπαιρνε τη θέση του GP Βελγίου στο έτσι κι αλλιώς διευρυμένο πρόγραμμα 24 αγώνων του 2023. Ωστόσο, δεν επήλθε συμφωνία με την αφρικανική χώρα, κι έτσι όλα δείχνουν ότι η πίστα του Σπα θα φιλοξενήσει τη F1 και του χρόνου.