Με αφορμή την αυριανή έναρξη του νέου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Cyta, του 84ου για την ακρίβεια, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών εύχεται σε όλους τους ποδοσφαιριστές και στις ομάδες καλή επιτυχία στη νέα αγωνιστική σεζόν.
Η πιο σημαντική ευχή μας ωστόσο είναι το πρωτάθλημα να διεξαχθεί μέσα σε ένα υγιές κλίμα, μακριά από αντεγκλήσεις και διαξιφισμούς, και οι τελικοί νικητές να μην αμφισβητηθούν από κανέναν αφού αυτό το φαινόμενο δηλητηριάζει το άθλημα. Επίσης, ευχόμαστε να αποδίδεται δικαιοσύνη και αναντίλεκτα γι’ αυτόν τον σκοπό βαρύνουσα σημασία διαδραματίζουν οι αποφάσεις των θεσμών της ΚΟΠ οι οποίες μερικές φορές προκαλούν το κοινό αίσθημα. Σε αυτό το πλαίσιο, ευχόμαστε η κυπριακή διαιτησία, η οποία κάθε χρόνο βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και με τη βοήθεια της τεχνολογίας να μοιράζει το καρπούζι ίσα και δίκαια. Την ίδια ώρα οι παράγοντες επιβάλλεται να κρατούν χαμηλούς τόνους ώστε να μην δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα.
Ταυτόχρονα, ο ΠΑ.Σ.Π. θέλει να επιστήσει την προσοχή των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι ως οι πρωταγωνιστές του αθλήματος, οφείλουν με τη συμπεριφορά τους να στέλνουν σε κάθε αγώνα τα σωστά μηνύματα προς την κοινωνία. Στόχος μας πρέπει να είναι να προάγουμε την ευγενή άμιλλα και τις αξίες του αθλητισμού. Οι ποδοσφαιριστές δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δίνουν δικαιώματα σε κανέναν να υποστηρίζει ότι συντείνουν, έστω και στο ελάχιστο, στο τεταμένο κλίμα το οποίο χαρακτηρίζει μερικές φορές το κυπριακό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑ.Σ.Π. καλεί τα μέλη του να καταστούν θεματοφύλακες του ευ αγωνίζεσθαι. Οι επιτυχίες και οι αποτυχίες αποτελούν μέρος του παιχνιδιού, ωστόσο αυτά που μένουν είναι το ήθος, η εντιμότητα και ο χαρακτήρας. Ας δείξουμε τον δρόμο. Είναι υποχρέωσή μας…