Η Άλκμααρ καθάρισε από το πρώτο παιχνίδι των playoffs την πρόκρισή της στους ομίλους του Europa Conference League, αφού διέλυσε με 4-0 τη Ζιλ Βισέντε στην Ολλανδία, με τον Βαγγέλη Παυλίδη να βάζει κι αυτός το λιθαράκι του.
Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός έγραψε το 3-0 στο 85′ με ατομική ενέργεια από αριστερά κι ενώ ήταν αρκετά δραστήριος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ύστερα από το γκολ, αποσύρθηκε τόσο εκείνος όσο και ο Παντελής Χατζηδιάκος που επίσης άρχισε βασικός για την Άλκμααρ.
Σε άλλο παιχνίδι με ελληνικό ενδιαφέρον, η Φιορεντίνα επικράτησε με 2-1 της Τβέντε του Χρήστου Τζόλη, με το σκορ να αφήνει ανοιχτά τα πάντα ενόψει του δεύτερου αγώνα. Ο Νίκο Γκονσάλες στο 2′ και ο Αρτούρ Καμπράλ στο 31′ έβαλαν τις βάσεις της νίκης για τους “βιόλα”, όμως στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός και ο Βάτσλαβ Τσέρνι μείωσε στο 64′. Ο Έλληνας εξτρέμ πέρασε στον αγώνα στο 77ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους.
Χορταστικό παιχνίδι διεξήχθη στην Ισπανία, όπου η Βιγιαρεάλ επικράτησε με 4-2 της Χάιντουκ. Οι Κροάτες προηγήθηκαν μόλις στο 2′ με τον Στίπε Μπιουκ, όμως ακολούθησαν τέσσερα γκολ από το “κίτρινο υποβρύχιο” πριν ολοκληρωθεί το 1ο μέρος. Ένα εξ αυτών με κεφαλιά του… Μάρκο Λιβάγια, που επιχείρησε να διώξει με κεφαλιά ένα γέμισμα στην περιοχή της ομάδας του (έχοντας βγάλει την ασίστ στο πρώτο γκολ πάντως).

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων: