Το ποδόσφαιρο αλλάζει ζωές και απόλυτο παράδειγμα είναι αυτό του Ντέλε Άλι, που χάρη στη στρογγυλή «θεά», κατάφερε να ακολουθήσει το σωστό δρόμο. Από τα προβλήματα με το αλκοόλ που είχε η μητέρα του στο σπίτι, τις «κακές» παρέες που είχαν στροφή στην εγκληματικότητα, η αγάπη του μικρού «Delstroyer» για το άθλημα, σε συνδυασμό με το ταλέντο του, του έδειξαν την κατεύθυνση για την Premier League!
Όταν τον Φεβρουάριο του 2015 μεταγράφηκε από τη Μίλτον Κέινς Ντονς στη Τότεναμ και σε διάστημα ενός χρόνου κατάφερε να εδραιωθεί στη βασική ομάδα, να πάρει λεπτά συμμετοχής με την Εθνική Αγγλίας και φυσικά να σκοράρει το πιο ωραίο τέρμα στο πρωτάθλημα για το 2016. Αυτή τη τρομερή έμπνευση και το πανέμορφο τελείωμα κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας στο «Σέλχαρστ Παρκ».
Όμως, κάπου στην πορεία, οι επιδόσεις του Άλι στον αγωνιστικό χώρο, ολοένα και έπεφταν, ακόμα και τα λόγια του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον Ζοζέ Μουρίνιο, «άμα αγοράσεις έναν ποδοσφαιριστή στη Γιουνάιτεντ, αγόρασε τον Ντέλε Άλι», δεν κατάφεραν να τον «σπρώξουν» προς τις καλές εμφανίσεις και τον Ιανουάριο του 2022 αποτελεί επίσημα παρελθόν από την ομάδα που βοήθησε να πάει στον τελικό του Champions League, την Τότεναμ, για λογαριασμό της Έβερτον.
Δυστυχώς, ο Άγγλος μέσος δεν βρήκε ούτε στα «ζαχαρωτά» του Φρανκ Λάμπαρντ τον παλιό καλό εαυτό του, και σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, ο ίδιος βρίσκεται κοντά σε μία απρόσμενη μεταγραφική κίνηση, καθώς αναμένεται να φορέσει τη φανέλα της Μπεσίκτας.
Όπως όλα δείχνουν, ο Άλι πιθανόν να γίνει ένα ακόμα ταλέντο που… χάνεται στη πορεία προς τη κορυφή, αλλά είναι ακόμα στο «χέρι» του να γυρίσει τη κατάσταση και να επιστρέψει στη PremierLeague για να αποδείξει για μία ακόμα φορά, ότι αυτό το παιδί από το Μίλτον Κέινς, έχει έρθει στον κόσμο για να γράψει ιστορία.