Ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί και πριν το πρώτο ματς, είναι το φαβορί και μετά το πρώτο ματς αλλά ένας καλός Απόλλωνας μπορεί να κυνηγήσει τις δικές του πιθανότητες στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» σε εφτά βράδια από σήμερα.
Τι θα πρέπει να κάνουν οι «γαλάζιοι» στο Φάληρο;
Πρέπει να σμίξουν το πρώτο μισό του α’ ημιχρόνου με το δεύτερο μισό του β’ ημιχρόνου του ΓΣΠ και αν είναι δυνατόν να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο το καλό τους διάστημα.
Έτσι ναι… θα ελπίζουν για πρόκριση κόντρα σε μια ομάδα που παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα ματς αλλά δεν είναι ο Ολυμπιακός φόβητρο (που μπορεί να γίνει στην πορεία).
Δικαιολογητικά υπάρχουν για το γεγονός ότι τα καλά διαστήματα του Απόλλωνα ήταν σπαστά και όχι συνεχόμενα, πράγμα που στοίχησε.
Ο νέος προπονητής προσπάθησε να αλλάξει πράγματα μόλις μέσα από τρεις προπονήσεις, οι ποδοσφαιριστές σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα έπρεπε να αλλάξουν τρόπο παιχνιδιού με βάση τη φιλοσοφία ενός νέου προπονητή και την ίδια στιγμή να αλλάζει και σχηματισμός στο γήπεδο σε σχέση με τα προηγούμενα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια.
Τώρα θα έχουν μία επιπλέον εβδομάδα για να τα αφομοιώσουν καλύτερα όλα αυτά για να μπορέσουν να εξισορροπήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις δυσκολίες που τους περιμένουν στην έδρα των πρωταθλητών Ελλάδας.
Αν θα πρέπει σταθούμε σε κάποια πράγματα πιο συγκεκριμένα, φαίνεται ότι δένει το… Γαλλικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας Ρομπέρζ-Πειμπέρνς. Τα αμυντικά άκρα τα πήγαν περίφημα επιθετικά αλλά θα χρειαστεί να είναι πιο συγκεντρωμένα αμυντικά, ειδικά ο Χαμάς μιας και ο Ραντζέλοβιτς τον ταλαιπώρησε αρκετά βγάζοντας αρκετές φάσεις για τον Ολυμπιακό.
Χρειάζεται επειγόντως ένας ποδοσφαιριστής από τον οποίο θα περνά το παιχνίδι της ομάδας. Αν ο Απόλλωνας είχε τον Ζράντι πανέτοιμο θα μπορούσε να έκανε περισσότερα πράγματα. Ο Λιβανέζος είναι στον κατάλογο, μέχρι το ματς στην Αθήνα θα έχει μία επιπλέον εβδομάδα προπονήσεις στα πόδια και ελπίζουν στον Απόλλωνα ότι σε κάποια στιγμή θα μπορέσει να μπει και να βοηθήσει.
Με δεδομένη την απουσία (για την ώρα) ενός τέτοιου ποδοσφαιριστή θα πρέπει τα άκρα να είναι πιο δημιουργικά. Σήμερα δεν ήταν τόσο, ειδικά ο Βα ο οποίος ναι μεν μπήκε φουριόζος στα πρώτα λεπτά, αλλά μετά χάθηκε και μοιραία (σωστά) έγινε αλλαγή στο ημίχρονο.