Την πρώτη εκτός έδρας σε ευρωπαϊκό αγώνα με την 1η Αυγούστου 2019 πανηγύρισε η ΑΕΚ. Στην ουδέτερη Σλοβακία, οι «κιτρινοπράσινοι» επικράτησαν με 2-1 και πήραν προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Εξαιρετική εμφάνιση για το συγκρότημα του Χοσέ Λουίς Όλτρα που αδικείται από το τελικό σκορ, μιας και είχε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει και τρίτο γκολ, ενώ αν ήταν πιο προσεχτικοί στο φινάλε θα μπορούσε να αποφύγει το γκολ του Σβότοκ.
Η ουσία είναι ότι η ΑΕΚ αποδεικνύει παιχνίδι με παιχνίδι ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Απλό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο με ξεκάθαρους ρόλους και ταλέντο που… ξεχειλίζει. Οι φίλοι της ΑΕΚ απολαμβάνουν και καμαρώνουν την ομάδα που χτίζει η Χοσέ Λουίς Όλτρα και είναι έτοιμοι να τη στηρίξουν για να σφραγιστεί η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ την ερχόμενη Πέμπτη στην Αρένα.


Από τον αγώνα με την Ντνίπρο, κανείς δεν υστέρησε. Όσοι αγωνίστηκαν είχαν πολύ καλή απόδοση, όμως σε ακόμη ένα παιχνίδι, η ποιότητα των Σανχούρχο, Φαράζ και Γκιούρτσο ήταν… άλλου επιπέδου.

Ανδρέας Ανδρέου