Διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή στη σορό της άτυχης Χριστίνας Πρωτοπαπά, η οποία το απόγευμα της Κυριακής άφησε την τελευταία της πνοή, σε πισίνα ξενοδοχείου στην Πάφο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η νεκροτομή διενεργήθηκε σήμερα από τους Ιατροδικαστές, Αγγελική Παπέτα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου και ο θάνατος του τρίχρονου κοριτσιού επήλθε από πνιγμό εντός ύδατος.
Σημειώνεται πως, η άτυχη Χριστίνα δεν έφερε κακώσεις, αλλά ούτε αντιμετώπιζε οποιαδήποτε παθολογικά προβλήματα.
Την ίδια ώρα, οι Αρχές λαμβάνουν καταθέσεις τόσο από εργαζόμενους του ξενοδοχείου, αλλά και από ένοικους, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το τρίχρονο κοριτσάκι πέθανε.
Οι δύο ναυαγοσώστες αναμένεται να κληθούν και αυτοί για κατάθεση, ώστε να δώσουν εξηγήσει για το πως δεν αντιληπτό το τρίχρονο κοριτσάκι, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί λίγο αργότερα, να επιπλέει στην πισίνα.
Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 17:15 το απόγευμα της Κυριακής, όταν το κοριτσάκι ανέφερε στους γονείς του ότι θα μετέβαινε στην πισίνα ανηλίκων. Αφού της έδωσαν έγκριση, η μικρή Χριστίνα μετέβη στο χώρο, ωστόσο λίγο αργότερα εντοπίστηκε, από άλλο λουόμενο και ναυαγοσώστη, χωρίς τις αισθήσεις της, στην πισίνα ενηλίκων του ξενοδοχείου και όχι σε αυτήν που είχε αναφέρει στους γονείς της, ότι θα πήγαινε.
Ακολούθως, μόλις διαπιστώθηκε ότι το κοριτσάκι επέπλεε στην πισίνα, μεταφέρθηκε εκτός νερού, όπου επιχειρήθηκε ανάνηψή του, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε το θάνατός της.
Οι Αρχές, αναμένεται να μελετήσουν εξάλλου και το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης τους ξενοδοχείου, για να διαπιστώσουν εάν έχει καταγραφεί το τρίχρονο, αλλά και πως κατέληξε τελικά στην πισίνα των ενηλίκων.

Η κηδεία της τρίχρονης, θα τελεστεί την Τετάρτη, από τον Ιερό Ναό Αγίου Φιλίππου στα Λατσιά, στις 17:30 το απόγευμα. Η οικογένεια καλεί όλους, όσοι τιμούν την μνήμη της να παραστούν στην κηδεία, ενώ δεν θα δεχθεί συλλυπητήρια.
Σημειώνεται ότι, το κοριτσάκι είχε μεταβεί, την Κυριακή, με την οικογένειά της για ολιγοήμερες διακοπές.