Είχε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ (δοκάρι Ντιμπάλα), πέτυχε ένα, αλλά ήταν αρκετό για την πειστική Ρόμα ώστε να ξεκινήσει νικηφόρα και άνετα τη νέα σεζόν, με το 1-0 στην έδρα της Σαλερνιτάνα.
Το σερί του Ζοσέ Μουρίνιο στη Serie A παραμένει άθικτο. Για άλλη μια πρεμιέρα, ο Πορτογάλος και η ομάδα του πανηγύρισε το τρίποντο, αρχίζοντας τη νέα, γεμάτη φιλοδοξίες (αλλά και απαιτήσεις) σεζόν με άνετο διπλό επί της Σαλερνιτάνα, πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 0-1.
Με τον Πάουλο Ντιμπάλα βασικό, τους Μάτιτς-Βαϊνάλντουν να μπαίνουν αλλαγή στο β’ μέρος και τον Λεονάρντο Σπινατσόλα σαν άλλη… μεταγραφή (πέρυσι έχασε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν λόγω τραυματισμού στο Euro), οι Τζιαλορόσι έβγαλαν διάθεση, έχασαν αρκετές ευκαιρίες και τελικά επικράτησαν χάρη στο γκολ του Κριστάντε από το 33ο λεπτό.
Ο «Joya»
, τον οποίο αναμενόμενα οι Ρωμαίοι περιμένουν πώς και πώς να ανοίξει κι επίσημα λογαριασμό, είχε δοκάρι στο 44′ σε πλασέ προ του Σέπε και άλλη μια πολύ καλή στιγμή στο 57′ με το πλασέ του από πλάγια θέση να φεύγει παράλληλα με την εστία. Τις πιο κλασικές ευκαιρίες πάντως τις έχασε ο Τζανιόλο, σπαταλώντας δύο επισκέψεις στην περιοχή «φάτσα» με τον κίπερ των γηπεδούχων με κακά τελειώματα.
Στο φινάλε, ο Κάρσντορπ είχε άλλη μια μεγάλη στιγμή για να «σφραγίσει» το τρίποντο σε νέο τετ-α-τετ, αλλά το 0-1 αρκούσε στην ομάδα του Special One για το ιδανικό ξεκίνημα στο φετινό Campionato.

Στο άλλο παιχνίδι που διεξήχθη την ίδια ώρα, η Σπέτσια επικράτησε της Έμπολι με 1-0, χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Ενζόλα. Ο Δημήτρης Νικολάου αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο για τους νικητές, ενώ ο Βέρντε επίσης αγωνίστηκε ως βασικός, αλλά αντικαταστάθηκε από τον Έκνταλ στο 61′.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ