Η ΑΕΛ ανακοίνωσε  την μετεγγραφή του Άαρον Τσιμπόλα με τον ποδοσφαιριστή από την Δημοκρατία του Κονγκό να έρχεται στην ομάδα για να δώσει το κάτι παραπάνω στην μεσαία γραμμή. Ο 27χρονος αποτελεί τον τέταρτο παίκτη από τη συγκεκριμένη χώρα που θα φορέσει την γαλαζοκίτρινη φανέλα και με αφορμή αυτό σας θυμίζουμε τους υπόλοιπους συμπατριώτες του Τσιμπόλα που πέρασαν από την ομάδα της Λεμεσού.

Μποέκα Λισασί
Ο Ζιαν-Πολ Γκοτιέρ Μποέκα-Λισασί
όπως ήταν το πλήρες όνομα του ποδοσφαιριστή ήρθε στην ΑΕΛ την περίοδο 2003/04 μεσούσις της περιόδου. Ο Αφρικανός επιθετικός πρόλαβε να αγωνιστεί σε 10 παιχνίδια πρωταθλήματος και να σημειώσει και 5 γκολ. Ταχύς ποδοσφαιριστής με εκρηκτικότητα στο παιχνίδι του όμως όπως θυμόνται πιθανόν και οι φίλοι της ομάδας είχε τα θεματάκια του εκτός γηπέδου.

Ντουμπά Ν΄Σαφού
Ο ένας από τους δύο ποδοσφαιριστές που έφερε η ομάδα, την περίοδο 2007/08 από την Δημοκρατία του Κόνγκο. Ο Ν΄ Σαφού αγωνιζόταν επιθετικός και στην ΑΕΛ έπαιξε σε 5 μόλις παιχνίδια. Δεν πρόσφερε κάτι το ιδιαίτερο είναι η αλήθεια για να επιστρέψει στην Γαλλία και την Es Evry.

Εμμανουέλ Ντομό
Ο δεύτερος ποδοσφαιριστής από την Δημοκρατία του Κόνγκο που ήρθε στην ΑΕΛ την περίοδο 2007/08 ήταν ο δεξιός οπισθοφύλακας Εμμανουέλ Ντομό. Προερχόμενος από το Ελβετικό πρωτάθλημα και με μια σούπερ χρονιά στην Λουγκάνο (26/7γκ) στους γαλαζοκίτρινους πίστευαν ότι βρήκαν μια εξαιρετική λύση στο δεξί άκρο της άμυνας της ομάδας. Ο Ντομό ωστόσο, δεν έπαιξε ποτέ στην ομάδα της Λεμεσού, δόθηκε δανεικός στον Διγενή Μόρφου, για να αποχωρήσει τον Ιανουάριο για την Ελβετία και πάλι και την Λοκάρνο.

Αριστείδου Μιχαήλ