Οι πρωταγωνίστριες των Lionesses Λούσι Μπρονζ, Μπεθ Μιντ, Μίλι Μπράιτ κέρδισαν μια υποψηφιότητα για το βραβείο της Χρυσής Μπάλας, μαζί με την αρχηγό της Λυών, Άντα Χέγκερμπεργκ, την κάτοχο Αλέξια Πουτέγιας και τα αστέρια της γυναικείας Premier League Βιβιάν Μίντεμα και Σαμ Κερ.
Τρεις παίκτριες της πρωταθλήτριας Ευρώπης Αγγλίας εντάσσονται στην περίφημη λίστα των 20 υποψηφίων για το βραβείο της Χρυσής Μπάλας. Παρούσα η αρχηγός της Μπαρτσελόνα και κάτοχος του τροπαίου Αλέξια Πουτέγιας, η επιθετικός της Τσέλσι Σαμ Κερ, το μεγάλο αστέρι της Άρσεναλ Βιβιάν Μίντεμα.
Πιο αναλυτικά, η φιναλίστ του φετινού Champions League Μπαρτσελόνα μπορεί να υπερηφανεύεται για το 1/4 των υποψηφίων, με τους: Μπρονζ, Πουτέγιας να συνοδεύονται από τις Φριντολίνα Ρόλφε, Αϊτάνα Μπονμάτι και Ασισάτ Οσοάλα.
Η Νορβηγίδα αρχηγός της Λυών Άντα Χέγκερμπεργκ κέρδισε την πρώτη Χρυσή Μπάλα το 2018 και ήταν υποψήφια για το βραβείο για άλλη μια φορά φέτος. Η Πουτέγιας, η μεγάλη άτυχη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, κέρδισε το βραβείο το 2021 και διεκδικεί να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα διατηρήσει το στέμμα.
Εκτός Ευρώπης, οι Αμερικανίδες διεθνείς Καταρίνα Μακάριο, Τρίνιτι Ρόντμαν και Άλεξ Μόργκαν -η μεγαλύτερη ηλικιακά παίκτρια στη λίστα, στα 33 της χρόνια, κατετάγη τρίτη στην ψηφοφορία για τη Χρυσή Μπάλα το 2019- έχουν προταθεί, μαζί με τη σταρ της Χιλής και της Λυών, Κριστιάν Εντλέρ.
Η Σελμά Μπασά -Νεαρή Παίκτρια της σεζόν στο Champions League Γυναικών-, η Λένα Όμπερντοφ, η Καντιντιατού Ντιανί, η Αλεξάντρα Ποπ -πρώτη σκόρερ της Εθνικής Γερμανίας στο πρόσφατο Euro- η Γουεντί Ρενέρ και η Μαρί Αντουανέτ Κατοτό συμπληρώνουν τη λίστα των 20 ατόμων.
Η τελετή της Χρυσής Μπάλας θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου στο Παρίσι, δύο μήνες νωρίτερα από την συμβατική ημερομηνία.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του βραβείου, η Χρυσή Μπάλα θα απονεμηθεί με βάση τα αποτελέσματα και τις επιδόσεις της προηγούμενης σεζόν και όχι το τελευταίο ημερολογιακό έτος.