Πέντε μέρες πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι κι αντί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος να βρίσκεται η Γάνδη, στη θέση αυτή βρίσκεται η υπόθεση Λοΐζου. Είναι εμφανές ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και είναι απολύτως λογικό (αλλά όχι κι εύκολο) η πλευρά των «πρασίνων» να επιδιώκει, όσο μπορεί, να το κρατήσει κάτω απ’ το χαλί.
Η υφιστάμενη κατάσταση όχι απλά δεν ωφελεί κανέναν, αλλά ζημιώνει και τις δύο πλευρές. Είναι λάθος να προβεί ο οποιοσδήποτε σε εκτιμήσεις ή συμπεράσματα για το τι (ή ποιος) φταίει, καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις οφείλεις να ακούς όλες τις πλευρές.
Ασφαλώς όμως, από τη στιγμή που η πρόταση που έχει ενώπιον της η Ομόνοια δεν την ικανοποιεί, ο ποδοσφαιριστής, έχοντας συμβόλαιο, οφείλει να σεβαστεί τη συμβατική του υποχρέωση.
Το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση είναι ένα και μοναδικό: να βρεθεί ο τρόπος να συμπορευτούν οι δύο πλευρές, μέχρις ότου πάρουν… διαζύγιο, κάτι που με τα υφιστάμενα δεδομένα, αργά ή γρήγορα μοιάζει αναπόφευκτο: απλά απομένει το «πότε».
Με άλλα λόγια, θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί το ράγισμα του γυαλιού στις σχέσεις τους. Είναι άκρως απαραίτητο, για διάφορους κι ευνόητους λόγους, να βρεθεί άμεσα η λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Όσο αυτή δεν προκύπτει, το ρήγμα που δημιουργείται ζημιώνει και τους δύο.

Ανδρέας Βεντούρης