Ο Απόλλων ανακοίνωσε την Πέμπτη (11/8) την καταρχήν συμφωνία για τον δανεισμό του Ιεζεκιήλ Χέντι, ενός κοσμογυρισμένου (λόγω δανεισμών) ποδοσφαιριστή που έρχεται για να βοηθήσει τους πρωταθλητές στην «αιχμή του δόρατος».
Ο 29χρονος (13-5-1993) γεννημένος στο Λάγος της Νιγηρίας, έκανε τα πρώτα του βήματα σε ομάδα της πατρίδας του, πριν έρθει για πρώτη φορά στην Ευρώπη το 2012, όταν αγωνίστηκε στη β’ ομάδα της Μίλαν καταγράφοντας 22 συμμετοχές και 10 γκολ.
Την επόμενη χρονιά, 2013-14, ακολούθησαν οι δανεισμοί σε Σπέτσια (6 εμφανίσεις, ένα γκολ) και Περούτζια (12 παρουσίες, δύο γκολ), με την οποία κατέκτησε το Σούπερ Κόπα της Γ’ κατηγορίας της Ιταλίας.  
Τον Αύγουστο του 2014, έφευγε από την Ιταλία για τη Σλοβενία, και εντασσόταν ξανά ως δανεικός στην Γκόριτσα. Εκεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, κατέγραψε 13 συμμετοχές, σκόραρε τρία γκολ ενώ έδωσε και δύο ασίστ.

Τον πρώτο μήνα του χρόνου του ίδιου έτους, άφηνε από την Γκόριτσα, αλλά δεν έφευγε από τη Σλοβενία, αφού η Ολίμπια Λουμπλιάνας τον πήρε ως δανεικό, ενεργοποιώντας όμως τη ρήτρα του και αποκτώντας τον έναντι 200 χιλιάδων ευρώ. Τότε ήταν που έκανε και ο Χέντι το μεγάλο του ξεπέταγμα. Έμεινε εκεί μέχρι το 2016, κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, και σε 57 εμφανίσεις μέτρησε 19 γκολ και 8 ασίστ. Εκτόξευσε μάλιστα την τιμή του, στο 1.5 εκ ευρώ!
Τότε ήταν που η Λοκομοτίβ Μόσχας έβγαλε από τα ταμεία της 5.5 εκ ευρώ για να τον κάνει δικό της, τον Φεβρουάριο του 2016!
Με τους Ρώσους στέφθηκε κυπελλούχος, ενώ σε 19 παρουσίες είχε μόνο ένα γκολ και μία τελική πάσα.
Κάπως έτσι άρχισε εκ νέου ο δανεισμός. Επόμενος σταθμός τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Μπανίγιας, με την οποία κατάφερε να βρει δίκτυα 5 φορές σε 12 συμμετοχές, ενώ μοίρασε και τρεις ασίστ.
Αυτή τη φορά όμως, το… οδοιπορικό των δανεισμών ήταν σύντομο (για λίγο…), αφού η Βιντεοτόν, το καλοκαίρι του 2017 δαπάνησε 500 χιλιάδες για να τον αποκτήσει. Στο πρώτο μισό της σεζόν (2017-18), ο Νιγηριανός μέτρησε 20 συμμετοχές, 5 γκολ και τρεις ασίστ. Ωστόσο, στο δεύτερο μισό της χρονιάς, τον Ιανουάριο του 2018, δόθηκε εκ νέου ως δανεικός αλλά ήταν μέρος της ιστορίας των Ούγγρων που κατέκτησαν το πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά, βάζοντας άλλο έναν τίτλο στο παλμαρέ του. Η Ακαδημία Πούσκας ήταν αυτή στην οποία εντάχθηκε ο 29χρονος. Το κοντέρ σταμάτησε στις 30 συμμετοχές (συνολικά), στα 13 γκολ και τις 2 ασίστ.

Επόμενη ομάδα
για τον Χέντι, η Κροατική Όσιγιεκ, στην οποία δόθηκε ως δανεικός. Σημείωσε 22 συμμετοχές, 5 τέρματα και τρεις ασίστ.
Τον Ιανουάριο του 2020
η Σλόβαν απέκτησε τον επιθετικό από το Λάγος ως ελεύθερο, έμεινε εκεί για δύο χρόνια (μέχρι τον Ιανουάριο του 2022), κάνοντας back 2 back νταμπλ (19-20/20-21) με την ομάδα της Μπρατισλάβας! Συνολικά σημείωσε 62 εμφανίσεις, 21 γκολ και τρεις ασίστ.
Τελευταίος του σταθμός ως δανεικός στην Αλ Χαζέμ με 9 παρουσίες και μία ασίστ.
Στο παλμαρέ του έχει συνολικά 7 τρόπαια. Τέσσερα πρωταθλήματα και τρία κύπελλα, σε μια πλούσια καριέρα. Πλέον, έρχεται στον Απόλλων ξανά ως δανεικός και ελπίζει αυτή τη φορά να… βρει το λιμάνι του. Η χρηματιστηριακή του αξία φτάνει τις 400 χιλιάδες ευρώ, ενώ έχει και υψηλές παραστάσεις από Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Θράσος Δημητρίου