Δεν μπόρεσε να πετύχει δεύτερη νίκη στον τουρνουά του Τορόντο η Μαρία Σάκκαρη αφού στον τρίτο γύρο ηττήθηκε 2-1 σετ από την Πλίσκοβα.
Από τη μια η 27χρονη Ελληνίδα δεν μπόρεσε να πιάσει καλή απόδοση, είχε πολλά σκαμπανεβάσματα της δείχνοντας μάλιστα να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Από την άλλη το Νο14 της Παγκόσμιας κατάταξης το εκμεταλλεύτηκε για να φτάσει στη νίκη και φυσικά την πρόκριση στον επόμενο γύρο.
Η Σάκκαρη παρά την ήττα και τον αποκλεισμό της θα κερδίσει θέση στην Παγκόσμια κατάταξη αφού από το Νο4 θα βρεθεί ξανά στο Νο3 εκμεταλλευόμενη το γεγονός βγήκε κερδισμένη από την παρουσία της στο Τορόντο. Βλέπετε τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε καταφέρει να πάρει κάποια νίκη στο συγκεκριμένο τουρνουά οπότε από βαθμολογικής άποψης βγήκε κερδισμένη.
Το πρώτο σετ ήταν ένας περίπατος για την Πλίσκοβα. Το Νο14 της Παγκόσμιας κατάταξης προηγήθηκε με 5-0 και στη συνέχεια έκλεισε το σετ με 6-1 για το 1-0.
Η Τσέχα μπήκε δυνατά και στο δεύτερο σετ κάνοντας break, όμως μετά το 4-2 άρχισε η αντεπίθεση της Σάκκαρη. Η Σακ κατάφερε να φέρει το σετ στα ίσα με το πρώτο της break στο ματς και στη συνέχεια οι δύο αθλήτριες έλυσαν τις διαφορές τους στο tie break. Εκεί η Σάκκαρη έσβησε δύο matchpoint της Πλίσκοβα για να κατακτήσει το σετ με 7-6 (9).
Παρά την απώλεια του δεύτερου σετ η Τσέχα μπήκε από την αρχή δυνατά στο τρίτο. Πατούσε καλύτερα στο κορτ και προηγήθηκε με 5-1. Η Σάκκαρη προσπάθησε να κάνει μια σπουδαία ανατροπή, μείωσε σε 5-3, αλλά τελικά η Πλίσκοβα έκλεισε το σετ και το ματς με 6-3.