Μπορεί ο Ολυμπιακός να εξασφάλισε, έστω και ζόρικα, την παρουσία τους σε ευρωπαϊκούς ομίλους για μία ακόμη χρονιά, ωστόσο στη βαθμολογία της UEFA η Ελλάδα βρίσκεται σε δυσχερή θέση.
Μπορεί να καταλαμβάνει αυτήν την στιγμή την 16η θέση, ωστόσο μετά τον ΠΑΟΚ, και οι Παναθηναϊκός και Άρης έμειναν εκτός Europa Conference League, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να είναι η μόνη ελληνική ομάδα που συνεχίζει.
Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της ζημιάς, αρκεί μία ματιά στον πίνακα. Η Ελλάδα, βλέπετε, είναι η μοναδική χώρα στο top-25 που έχει μείνει με μία μόλις εκπρόσωπο!
Για να βρει κανείς τον επόμενο, πρέπει να φτάσει στην 27η θέση και τη Σλοβακία, που έχει χάσει Ντουνάισκα Στρέντα, Σπαρτάκ Τρνάβα και Ρουζόμπεροκ και συνεχίζει με τη… Σλόβαν Μπρατισλάβας.
Τελευταία φορά που η χώρα μας είχε μείνει μονάχα με μία ομάδα στους ομίλους, ήταν το 2019, όταν ο Ολυμπιακός είχε παίξει στο Champions League, με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρη και Ατρόμητο να αποκλείονται στα προκριματικά του Europa.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στο top-25 βρίσκεται και η Ρωσία, οι ομάδες της οποίας δεν μετέχουν φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ελέω της εισβολής στην Ουκρανία.