Δύο γκολ από τους πιτσιρικάδες Τζέιμι Μπάινο-Γκίτενς και Γιουσουφά Μουκοκό που ήρθαν από τον πάγκο χάρισαν στην Ντόρτμουντ ένα τεράστιο διπλό μέσα στην έδρα της ισχυρής Φράιμπουργκ (1-3).
Ο Έρλινγκ Χάαλαντ αποτελεί παρελθόν, όμως… το μοναστήρι να ‘ναι καλά. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ κάθε χρόνο εμφανίζει και νέους πιτσιρικάδες, οι οποίοι ενηλικιώνονται ποδοσφαιρικά και περνούν στο επόμενο επίπεδο.
Η Φράιμπουργκ έδειχνε να έχει μπλοκάρει όλα τα όπλα των Βεστφαλών. Με ωραία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Γκρέγκοριτς είχε ανοίξει το σκορ (35’) και μέχρι να βγει το ημίχρονο είχε ακόμα δύο καλές στιγμές με Γκρίφο και Ζάλαϊ για να πάρει ισχυρό προβάδισμα νίκης.
Ο Τέρζιτς άδειασε τον πάγκο του και βλέποντας την ομάδα του μπλοκαρισμένη έβαλε μέσα τους μικρούς. Ο Τζέιμι Μπάινο-Γκίτενς, τον οποίο η Ντόρτμουντ άρπαξε στα 16 του από τις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι, με ένα δυνατό σουτ που πήρε μέσα τα χέρια του τερματοφύλακα, πέτυχε το πρώτο επαγγελματικό γκολ της καριέρας του (77’, 1-1) κι άλλαξε το μομέντουμ.
Ο Μουκοκό εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας και έκανε το 1-2 επτά λεπτά αργότερα, ενώ απέναντι σε μία πελαγωμένη Φράιμπουργκ, ο Βολφ έγραψε το τελικό 1-3 (88’), σε μία αντρική απόδραση της Ντόρτμουντ από μία πολύ σκληρή έδρα, όπου λίγες ομάδες θα περάσουν φέτος.