Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ξεκινήσει επαφές με τον Ραμπιό στοχεύοντας σε μια μεταγραφή από τη Γιουβέντους και καλείται να αντιμετωπίσει τη Βερονίκ η οποία στο παρελθόν έχει αποδειχτεί σκληρή διαπραγματευτής, παρεμβατική και υπερπροστατευτική με τον γιο της.
Δεν είναι πρωτοφανές. Πολλοί ποδοσφαιριστές χρησιμοποιούν μέλη της οικογένειάς τους ως εκπροσώπους. Όμως η μητέρα του Αντριέν Ραμπιό, Βερονίκ, είναι μία από τις πιο αμφιλεγόμενες agents στον κόσμο του ποδοσφαίρου και οι τελευταίοι που θα το διαπιστώσουν, είναι οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καθώς ξεχώρισαν τον Γάλλο μέσο της Γιουβέντους ως το κομμάτι που λείπει από το παζλ τους.
Η διαβόητη μαμά/μάνατζερ -με χαρακτηριστικά Ελληνίδας μάνας- έχει στο παρελθόν βάλει στο στόχαστρο τους: Κιλιάν Μπαπέ και πατήρ, τον Πολ Πογκμπά, τη διοίκηση της Παρί Σεν Ζερμέν, τον Λοράν Μπλαν, τον Κάρλο Αντσελότι, τον προπονητή της Τουλούζ, τον Βάλτερ Σαμπατίνι άλλοτε αθλητικό διευθυντή της Ρόμα
.
Ο Ντομινίκ Σεβεράκ, δημοσιογράφος της «Le Parisien» έχει δηλώσει παλαιότερα για την μαέστρο της καριέρας του Αντριέν: «Αυτή εμπλέκεται σε όλες τις αποφάσεις του και μάλιστα τις ξεκινά. Του επιβάλλεται. Η επιρροή της είναι μεγάλη και συνολική». Ενώ βετεράνοι αθλητικοί διευθυντές έχουν περιγράψει τη διαπραγμάτευση μαζί της σαν μια «σκηνή από ταινία». Μάλλον τρόμου θα προσθέταμε εμείς…
Όταν η Ρόμα προσέγγισε τον Ραμπιό, η Βερονίκ αφού μίλησε με τον τότε αθλητικό διευθυντή των τζιαλορόσι, Βάλτερ Σαμπατίνι, ζήτησε να συναντηθεί με τον προπονητή Ρούντι Γκαρσία κάτι που εξόργισε τον Σαμπατίνι και οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν. «Ποτέ δεν επιτρέπεται να συμβεί τέτοιο πράγμα γιατί αν δώσεις σε μια μητέρα ένα τετ-α-τετ με τον προπονητή, το επόμενο πράγμα ξέρεις ότι θα είναι στα αποδυτήρια». Οι συζητήσεις με την Τότεναμ έληξαν επίσης λόγω των απαιτήσεων της Βερονίκ. Όταν η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε συνομιλίες για να τον φέρει στο «Καμπ Νου» οι σκληρές διαπραγματεύσεις της, τερμάτισαν μια ακόμα ευκαιρία για τον γιο της, εξαιτίας των οικονομικών της απαιτήσεων.
Ο Αντριέν ήταν μόλις 12 ετών. Ένα μικρό παιδί, όταν το 2008, εντοπίστηκε από σκάουτερ της Μάντσεστερ Σίτι και εντάχθηκε στη γαλλική εθνική ακαδημία Clairefontaine, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο τον παίκτη «μετά από έξι μήνες, ο σύλλογος δεν σεβάστηκε ορισμένες συμφωνίες, οπότε η μητέρα μου είπε “Σταμάτα” και πήγαμε σπίτι».
Στα 15 του προσκλήθηκε στο ταξίδι της Παρί Σεν Ζερμέν στο Κατάρ, αλλά αποχώρησε από την ομάδα αφού ο σύλλογος αρνήθηκε να επιτρέψει στη μητέρα του να τον συνοδεύσει στην περιοδεία. Κατά τη διάρκεια ενός δανεισμού στην Τουλούζ το 2013, ο προπονητής Αλαίν Καζανοβά παραδέχτηκε ότι απέρριψε το αίτημα της Βερονίκ να της επιτραπεί να παρακολουθήσει κάθε προπόνηση της πρώτης ομάδας.
Λίγα χρόνια αργότερα, όταν ο Γάλλος μέσος άρχισε να μπαίνει στην πρώτη ομάδα της PSG το 2014, ο προπονητής Λοράν Μπλαν βρέθηκε αντιμέτωπος με τη διάσημη μαμά, η οποία ήταν θυμωμένη που ο γιος της είχε υποβιβαστεί σε αυτό που εκείνη θεωρούσε εφεδρική ομάδα. Χρειάστηκε να κληθεί η ασφάλεια του γηπέδου, αφού η κυρία Βερονίκ περίμενε στο πάρκινγκ τον Μπλαν για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της.
Επίσης, μπήκε κρυφά σε ένα προπονητικό στρατόπεδο στη Ντόχα κατά τη διάρκεια της εποχής του Ραμπιό στην Παρί, παρά το γεγονός ότι τα μέλη της οικογένειας είχαν αποκλειστεί από το ταξίδι.Όταν ο Ραμπιό υποβιβάστηκε επίσημα στην εφεδρική ομάδα της Παρί, τον Ιανουάριο του 2019, και αφού απορρίφθηκαν αιτήματα για νέο μισθό, η Βερονίκ φέρεται να είπε: «Ο γιος μου είναι όμηρος του συλλόγου, σύντομα θα ζήσει στη φυλακή με ψωμί και νερό»!
Μετά την ισοπαλία 3-3 της Γαλλίας με την Ελβετία στο Euro 2020, ο Κιλιάν Μπαπέ αφού έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στην παράταση (110′), αποτυγχάνοντας να εκμεταλλευτεί την πάσα του Πογκμπά, έχασε το καθοριστικό πέναλτι με την Ελβετία να παίρνει το εισιτήριο για τους «8». Η Βερονίκ δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια. Η κάμερα την έπιασε να μιλά με τον πατέρα του Μπαπέ, και πιστεύεται ότι είπε κάτι σαν: «Είναι ντροπιαστικό το πώς εκτέλεσε για έναν παίκτη του επιπέδου του. Το χτύπησε πολύ ελαφρά, ελπίζω να τον επιπλήξεις».
Σύμφωνα δε με το «Athletic» μάρτυρες αναφέρουν ότι η Βερονίκ συγκρούστηκε και με μέλη της οικογένειας του Πολ Πογκμπά κατά τη διάρκεια του αγώνα, με τον τότε μέσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κατηγορείται απ’ τη μαμά του Αντριέν ότι ευθύνεται για το τρίτο γκολ της Ελβετίας. Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται πως η μητέρα του Ραμπιό ούσαπολύ δεμένη με τον γιο της δεν εκτιμούσε αυτά που έλεγαν οι φίλοι του Πογμπά για τις κινήσεις του Αντριέν έτσι κατηγόρησε τον Πογκμπά για την απώλεια της μπάλας στη μεσαία γραμμή (που οδήγησε στο τρίτο γκολ της Ελβετίας). Στη συνέχεια, πήγε στον πατέρα του και του είπε: «Καλύτερα να προσέχεις τον γιο σου γιατί έχει μεγάλο κεφάλι και πολύ μεγάλη προστασία από τον Τύπο και νομίζω ότι είναι αλαζονικός».