Η πολύκροτη δίκη για την διαρροή των φωτογραφιών από το δυστύχημα με το ελικόπτερο που στοίχησε την ζωή στον Κόμπι Μπράιντ, την κόρη του, Τζιάνα και άλλα 7 άτομα στις 26 Ιανουαρίου 2020 ξεκίνησε. Και, ήδη, τα πρώτα δεδομένα που έγιναν γνωστά έκαναν θόρυβο.
Ο Λουίς Λι, δικηγόρος της Βανέσα Μπράιαντ – η οποία κατέθεσε την αγωγή εναντίον της Κομητείας του Λ.Α – υποστήριξε στην εναρκτήρια αγόρευσή του ότι οι πυροσβέστες και αστυνομικοί μοίραζαν αρχικά τις φωτογραφίες ενώ έπαιζαν video game. Τις μοιράστηκαν με ανθρώπους που δεν είχαν κανέναν λόγο να τις λάβουν.
Μάλιστα κάποια στιγμή εμφανίστηκε ένα VIDEO που έδειξε έναν αστυνομικό να βρίσκεται σε ένα μπαρ να μιλάει με τον μπάρμαν και να του δείχνει τις φωτογραφίες, με τους δυο τους λίγο αργότερα να εμφανίζονται να γελούν.
Στην συνέχεια ο Λούις Λι ανέφερε και ένα ακόμα πιο άσχημο περιστατικό, σύμφωνα με το οποίο πυροσβέστες που ήταν στο σημείο του δυστυχήματος βρέθηκαν σε μία εκδήλωση περίπου δύο εβδομάδες αργότερα και μοιράζονταν τις φωτογραφίες με περίπου 30 άτομα. Για την συγκεκριμένη κατηγορία μάλιστα υπάρχουν και φωτογραφίες από την σχετική εκδήλωση.
Με βάση τις αναφορές των αμερικανικών ΜΜΕ, κατά την διάρκεια της αγόρευσης του Λούις Λι η Βανέσα Μπράιαντ – η οποία βρισκόταν στον χώρο – έκλαιγε, αφού δεν μπορούσε να αντέξει την πίεση. Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του Κόμπι είχε δηλώσει σε προηγούμενη κατάθεσή της ότι υπάρχει κόσμος που την εκβιάζει μέσω social media, λέγοντας ότι θα δημοσιεύσει φωτογραφίες από το δυστύχημα.
Η υπεράσπιση από την πλευρά της υποστηρίζει ότι το γεγονός ότι δύο χρόνια αργότερα δεν έχουν διαρρεύσει φωτογραφίες από το δυστύχημα αποδεικνύει ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση. Παράλληλα παραδέχεται μεν ότι ένας αστυνομικός μοιράστηκε φωτογραφίες με τον μπάρμαν, αλλά αναφέρει ότι οι δυο τους ήταν… φίλοι και ο πρώτος ήταν πολύ στεναχωρημένος από όσα είδε, με αποτέλεσμα να δείξει τις φωτογραφίες. Κλείνοντας, συμπλήρωσε ότι η στιγμή που γελάνε συνέβη αργότερα και απλώς η κατηγορούσα αρχή συνέδεσε δύο άσχετες στιγμές για λόγους εντυπωσιασμού.
Όπως και να έχει, είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πολύ δρόμο ακόμα και κάθε εξέλιξη θα τραβάει την προσοχή.