Μπορεί η καριέρα του Μοχάμεντ Ιχαταρέν να ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς ωστόσο δεν συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο για πολλούς εξωαγωνιστικούς λόγους.
Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Αϊντχόφεν και λόγω του ταλέντου του έφτασε γρήγορα στην πρώτη ομάδα μετρώντας 74 συμμετοχές με 10 γκολ και 11 ασίστ πριν ενηλικιωθεί. Το καλοκαίρι του 2020 η Γιουβέντους τον απέκτησε και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στην Σαμπντόρια και τον Άγιαξ.
Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός φέρεται να έχει μπλεξίματα με την μαφία και σύμφωνα με την De Telegraaf η συνεργασία του με τον Άγιαξ θα τερματιστεί πρόωρα.
Ο Αίαντας απέκτησε τον Ιχαταρέν τον Ιανουάριο με τη μορφή του δανεισμού για ένα χρόνο ο οποίο ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Δεκέμβριο ωστόσο ήδη ψάχνει τρόπο να τερματίσει τη συνεργασία τους.
Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο Ιχαταρέν έχει μπλεξίματα με την Μαροκινή μαφία και αυτό τον έχει επηρεάσει σημαντικά. Αυτό το διάστημα προπονείται μόνος του μακριά από την υπόλοιπη ομάδα, ενώ βρίσκεται υπό την προστασία της αστυνομίας.