Έτοιμη για μία πολύ δυνατή μεταγραφική κίνηση είναι η Λειψία, συνδυάζοντας ουσία και εντυπώσεις, καθώς έφτασε σε συμφωνία με τη Σάλτσμπουργκ για την απόκτηση του Μπέντζαμιν Σέσκο.
Πρόκειται για τον 19χρονο επιθετικό που αποτελεί όμως βασικό στέλεχος και της εθνικής ομάδας της χώρας του και των πρωταθλητών Αυστρίας, ενώ σε ηλικία μόλις 17 ετών αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της δεύτερης κατηγορίας του αυστριακού πρωταθλήματος με τη φανέλα της Λίφερινγκ έχοντας 21 γκολ σε 29 εμφανίσεις.
Ο 19χρονος αναμένεται να παραμείνει κανονικά στο ρόστερ της Σάλτσμπουργκ για ακόμα μία σεζόν και το 2023 θα μετακομίσει στη Λειψία, που τον προορίζει για διάδοχο του Ενκουνκού ο οποίος δεν αποκλείεται να πωληθεί το επόμενο καλοκαίρι εφόσον πραγματοποιήσει ανάλογη σεζόν με αυτή που ολοκληρώθηκε.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί παράλληλα ακόμα ένα «χτύπημα» για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ήθελε τον Μπέντζαμιν Σέσκο στο ρόστερ της άμεσα, αλλά πλέον πρέπει να στραφεί σε άλλες λύσεις, όπως αυτή του Μάρκο Αρναούτοβιτς.