Η πρεμιέρα της Premier League έλαβε τέλος. Τα πρώτα συμπεράσματα βγήκαν, ορισμένα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν, κάποια άλλα έπεσαν έξω και η συνέχεια αναμένεται, στη χειρότερη των περιπτώσεων, εντελώς… απρόβλεπτη. Τι κρατάμε όμως από όσα είδαμε το τριήμερο που μας πέρασε; Σίγουρα τον Χάαλαντ, τον Νούνιες με τον Σαλάχ, την ιστορική νίκη της Μπράιτον στο «Όλντ Τράφορντ», την Άρσεναλ και την Τότεναμ, αλλά και το κακό ξεκίνημα του Έρικ Τεν Χαγκ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Προφανώς και οποιαδήποτε συζήτηση ξεκινήσει να λαμβάνει χώρα για τον πρωταθλητή, τις πρώτες τέσσερις ομάδες και την έξοδο στο Champions League, τον υποβιβασμό και την πρώτη δεκάδα, δεν μπορεί να έχει καμία βάση. Μιλάμε για αριθμητικώς ένα παιχνίδι.
Ωστόσο, η πρεμιέρα της Premier League, επιφύλασσε, όπως άλλωστε αναμενόταν, εκπλήξεις και έφερε στην επιφάνεια, ορισμένα αξιοπρόσεκτα στοιχεία. Σε ποια μπορεί να αναφερόμαστε; Στην εκτελεστική δεινότητα του Έρλινγκ Χάαλαντ, στην βελτίωση που χρειάζεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην ανάγκη της Λίβερπουλ να βασιστεί στον Νούνιες, στην εξαιρετική αίσθηση που αφήνει η Άρσεναλ πλέον στις αναμετρήσεις της, στο ότι η ανασταλτική λειτουργία της Τσέλσι θα είναι το βασικό «όπλο» του Τόμας Τούχελ και στο ότι η Τότεναμ διαθέτει πλέον, πλην των Κέιν και Σον, μία ακόμη αξιόπιστη δυάδα (Κουλουσέφσκι και Ριτσάρλισον, ακόμη και αν ο 2ος δεν αγωνίστηκε).
Τα δύο γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ στο ντεμπούτο του στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Είναι ο πρώτος που σκοράρει δις στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τους «πολίτες», μετά τον Κουν Αγουέρο, πριν από 11 χρόνια και μόλις ο 2ος ποδοσφαιριστής στα 30 χρόνια της Premier League, που στην «παρθενική» του συμμετοχή, παίρνει πέναλτι και το μετουσιώνει σε γκολ.
Τον Ντάργουϊν Νούνιες. Ένα γκολ και μία ασίστ, ενώ πέρασε στο ματς ως αλλαγή. Προφανώς και είναι ο βασικός λόγος που η Λίβερπουλ κατάφερε να βελτιώσει την εικόνα της στο ματς με τη Φούλαμ, μιας και μέχρι τότε, ο Μπόμπι Φιρμίνο δεν είχε αποδειχθεί επιδραστικός.
Τον Μοχάμεντ Σαλάχ και το ρεκόρ του. Έξι πρεμιέρες, οκτώ γκολ και συμμετοχή στα 10 από τα 20 της Λίβερπουλ από το 2017 και μετά. Μέχρι και πέρυσι, κανένας πλην του Σαλάχ, είχε βρει δίχτυα σε 5 συνεχόμενες πρεμιέρες. Φέτος, ο Αιγύπτιος απλά κατέστησε σαφές, πως δύσκολα θα τον «πιάσει» κάποιος άμεσα!
Τον Ντέγιαν Κουλουσέφσκι, που ήταν εξαιρετικός στο 4-1 της Τότεναμ επί της Σαουθάμπτον, με ένα γκολ και μία ασίστ. Την ίδια ώρα, ο Χάρι Κέιν, που πραγματοποίησε εξαιρετική προετοιμασία με το σύνολο του Αντόνιο Κόντε, δεν είχε συμμετοχή σε κανένα από τα τέσσερα γκολ της Τότεναμ.
Την Άρσεναλ και την επαγγελματική της νίκη στο «Σέλχαρστ Παρκ». Ο Μικέλ Αρτέτα, έκανε δύο τις νίκες του σε πρεμιέρες με τους «κανονιέρηδες» και οι Λονδρέζοι κέρδισαν για πρώτη φορά τον Πατρίκ Βιεϊρά, μετά τη μία ήττα και τη μία ισοπαλία πέρυσι, επικρατώντας στην 1η αγωνιστική, μαζί με Τσέλσι και Τότεναμ (όλοι Λονδρέζοι), για πρώτη φορά μετά το 2014!
Τον Γουίλιαμ Σαλιμπά, που αναδείχθηκε σε κορυφαίο της αναμέτρησης της αναμέτρησης της Παρασκευής, με τον Γκάρι Νέβιλ να δηλώνει πως του θύμισε τον Ρίο Φέρντιναντ και τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι, που σημείωσε το πρώτο γκολ της σεζόν, μετά από κεφαλιά – πάσα του Ζιντσένκο.
Την ανασταλτική λειτουργία της Τσέλσι, με τον Κουλιμπαλί να είναι εξαιρετικός και το ότι ο Τόμας Τούχελ είναι ο πρώτος προπονητής της που κερδίζει στο «Γκούντισον Παρκ» την Έβερτον, μετά από πέντε χρόνια και τέσσερις συνεχόμενες ήττες. Μεγάλη συμμετοχή στην ανάπτυξη των «μπλε» ο Ραχίμ Στέρλινγκ, που σκόραρε και είδε το γκολ του να ακυρώνεται, άνοιξε λογαριασμό με πέναλτι ο Ζορζίνιο, μετρώντας πλέον 18 στις 20 εκτελέσεις με την Τσέλσι στην Premier League! Είναι και… επίσημα, ο 2ος σκόρερ της ομάδας του σε ολόκληρη την ιστορία της, από την «λευκή» βούλα (19 γκολ), πίσω μόνο από τον Φρανκ Λάμπαρντ.
 Το ρεκόρ των κόρνερ της Τσέλσι στο πρώτο ημίχρονο. Μέχρι πρότινος, βρισκόταν η ίδια στην κορυφή, έχοντας εκτελέσει 11 κόρνερ προ διετίας και πλέον ανέβασαν τον πήχη, με δύο περισσότερα.
Την πρώτη νίκη της Μπράιτον στο «Όλντ Τράφορντ» σε ολόκληρη την ιστορία της. Έξι γκολ πλέον ο Πασκάλ Γκρος απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν φάνηκε ούτε… λίγο η απώλεια των Κουκουρέγια και Μπισούμα, για την ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ.
Το ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν βρέθηκε στην βασική ενδεκάδα και δεν σκόραρε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε πρεμιέρα, για πρώτη φορά μετά το 2016. Τροφοδοτήθηκε ελάχιστα και οι «γλάροι» μετρούν πλέον περισσότερες νίκες απέναντί του (2), από τα γκολ καριέρας που τους έχει βάλει (1).
Το ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε στο τελευταίο ματς πέρυσι και στο πρώτο της νέας σεζόν, για πρώτη φορά μετά την σεζόν 1973-74. Τότε είχε υποβιβαστεί με 20 ήττες, έχοντας χάσει και στην πρεμιέρα από την Άρσεναλ με 3-0. Την ίδια ώρα, ο Έρικ Τεν Χαγκ έγινε ο πρώτος προπονητής της που χάνει σε ντεμπούτο του, μετά τον Λουίς Φαν Χάαλ και ο δεύτερος στη μετά… Φέργκιουσον εποχή.
Τις εξαιρετικές εμφανίσεις των Φούλαμ, Νιούκαστλ και Μπόρνμουθ. Η πρώτη απέσπασε ισοπαλία από την Λίβερπουλ, με τον Μίτροβιτς να συνεχίζει εκεί από όπου σταμάτησε πέρυσι, η δεύτερη κέρδισε εύκολα τη Νότιγχαμ, με τα φοβερά γκολ των Σαρ και Γουίλσον και η τρίτη, αν και θεωρείται το απόλυτο φαβορί για τον υποβιβασμό, επικράτησε με 2-0 της Άστον Βίλα!
Την κακή εικόνα της ομάδας του Στίβεν Τζέραρντ. Έμοιαζε να μην έχει πλάνο στο παιχνίδι της, δεν απείλησε ιδιαίτερα και ηττήθηκε με χαρακτηριστική ευκολία, για δεύτερη φορά στον 21ο αιώνα από τη Μπόρνμουθ.
 Την ανατροπή της Λιντς με τη Γουλβς και τον καυγά των Τζέσι Μαρτς και Μπρούνο Λάζε στο φινάλε. Εξαιρετικοί, ακόμη και χωρίς τον Ραφίνια και τον Φίλιπς, οι γηπεδούχοι, που δέχθηκαν γκολ για 13ο σερί ματς στην έδρα τους, , την ώρα που ο Ζοσέ Σα βρέθηκε σε κακή ημέρα και ο Ντάνιελ Ποντένσε σκόραρε το εναρκτήριο γκολ της συνάντησης.