Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησαν τη χρονιά η Φράιμπουργκ, η Ουνιόν Βερολίνου και η Γκλάντμπαχ, καθώς επικράτησαν των Άουγκσμπουργκ, Χέρτα και Χόφενχαϊμ αντίστοιχα.
Ξεκίνημα με το… δεξί στη Βundesliga για την Ουνιόν, η οποία επικράτησε εύκολα εντός έδρας της Χέρτα, στο ντέρμπι του Βερολίνου, με σκορ 3-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 32ο λεπτό με τον Σιμπάτσε, ενώ στο 50ο λεπτό ο Μπέκερ έκανε το 2-0 για την ομάδα του, με τον Κνόσε να κάνει  3-0 τέσσερα λεπτά αργότερα (54′). Το μοναδικό που κατάφερε η Χέρτα ήταν να μειώσει σε 3-1 στο 85′  με τον Λουκεμπάκιο.
Νικηφόρο ξεκίνημα είχε και η Γκλάντμπαχ, επικρατώντας εντός έδρας της Χόφενχαϊμ με 3-1. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, με τον Σκοβ να κάνει το 1-0 στο 25΄, ενώ η ομάδα αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 15΄, εξαιτίας σε δεύτερη κίτρινη που αντίκρισε ο Πος. Ο Μπενσεμπαϊνί ήταν αυτός που έκανε το 1-1 στο 42΄, με τον Τουράμ να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του στο 72′. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Ελβέντι στο 78ο λεπτό.
Την ίδια ώρα, τη νίκη πανηγύρισε και η Φράιμπουργκ επί της Άουγκσμπουργκ, με την ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ να επικρατεί με σκορ 4-0, χάρη σε τέρματα που πέτυχαν οι Γκρέγκοριτς (46′), Γκρίφο (48΄), Γκίντερ (61′) και Ντόαν (79΄).

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα:
Ουνιόν Βερολίνου – Χέρτα Βερολίνου 3-1
Γκλάντμπαχ – Χόφενχαϊμ 3-1
Φράιμπουργκ – Άουγκσμπουργκ 4-0
Μπόχουμ – Μάινζ 1-2
Βόλφσμπουργκ – Βέρντερ Βρέμης 2-2