Αφήνοντας στην άκρη το επικοινωνιακό: η Ομόνοια δεν πήρε τον Μπέζους γιατί το… ζήτησε ο λαός, αλλά γιατί είχε ανάγκη από έναν ποδοσφαιριστή που θα της δώσει στοιχεία που είναι εμφανές ότι της λείπουν, όπως αποδείχθηκε (και) στο φιλικό με την ΑΕΚ. Τη δημιουργία, την κάθετη πάσα, το… απρόβλεπτο στη μεσαία γραμμή, τη δυνατότητα διάσπασης της αντίπαλης άμυνας ακόμη και με μία μόνο μεταβίβαση.
Προφανώς ο 32χρονος Ουκρανός χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Η Ομόνοια ωστόσο σε 12 μέρες δίνει τον πρώτο της ευρωπαϊκό αγώνα, κόντρα στην πρώην ομάδα του τελευταίου μεταγραφικού της αποκτήματος.
Θα ήταν παράλογο να πιστεύει κανείς ότι απλά θα βάλει τον Μπέζους στον αγωνιστικό χώρο και ως δια μαγείας θα διορθωθούν όλα τα κακώς κείμενα που εμφάνισε στο φιλικό με την ΑΕΚ. Είναι λοιπόν απαραίτητο και σημαντικό να προκύψει βελτίωση όχι μόνο μέσω μεταγραφών.
Τον τρόπο οφείλει να τον βρει ο Νιλ Λένον. Η Ομόνοια με τον καλό Μπέζους συν τις επιπλέον κινήσεις που θα πραγματοποιήσει, ασφαλώς μπορεί να αλλάξει επίπεδο φτάνει να πετύχει σ’ αυτές.
Αργά πάντως δεν είναι. Ή πιο σωστά, δεν είναι πολύ αργά. Η διοίκηση έδειξε τόσο με τον Λαμκέλ Ζε όσο και με τον Ρομάν Μπέζους τη διάθεσή της να ρίξει χρήμα στην αγορά για να ενισχύσει το ρόστερ, το οποίο πάντως «φωνάζει» ότι χρειάζεται κι άλλους «Μπέζους» για να φτάσει εκεί που απαιτείται, προκειμένου η Ομόνοια να είναι όντως πραγματικά πιο δυνατή τη νέα σεζόν.

Ανδρέας Βεντούρης