Η ανακοίνωση της ΑΕΛ για τον Πέταρ Φιλίποβιτς, την Παρασκευή το βράδυ, ήρθε να ολοκληρώσει, την 15άδα των ξένων/ κοινοτικών της ομάδας.  Ομολογουμένως μια κίνηση που ενισχύει αφάνταστα την ΑΕΛ στο κέντρο της άμυνας με ένα ψηλό κεντρικό αμυντικό (1,90) και αριστεροπόδαρο (ένα τέτοιο στόπερ είναι που έψαχνε εδώ και χρόνια…).
Ίσως από την εποχή Μιτρέα στην ΑΕΛ, έχουν να δουν ένα ποιοτικό κεντρικό αμυντικό που να χρησιμοποιεί το αριστερό του πόδι. Ο Φιλίποβιτς έχει στην κατοχή του και Γερμανικό και Κροατικό διαβατήριο, συνοδεύεται και από μια ιστορία-φήμη, για μια κλήση στην Εθνική Κροατίας U21 που δεν απαντήθηκε ποτέ… Συγκεκριμένα το 2011 ο προπονητής της τότε Εθνικής Κροατίας U21, Ίβο Σούσακ κάλεσε τον 20χρονο Φιλίποβιτς στην Εθνική, αλλά η ομάδα του Σαιντ Παολί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, απέκρυψε το γεγονός αυτό! Με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Εθνική Κροατίας U21 με ότι συνεπάγεται αυτό…
Για τον ΓερμανοΚροάτη  κεντρικό αμυντικό δαπανήθηκαν 2 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφες. Η Αούστρια Βιέννης έδωσε 300,000 ευρώ στην Ριέντ τον Ιούλιο του 2016, ενώ η ίδια εισέπραξε 1,25 εκατομμύριο Ευρώ  τον Αύγουστο του 2017 από την Τουρκική Κονιασπόρ. Τότε το καλοκαίρι του 2017 ο Φιλίποβιτς ήταν βασικός και στις διπλές αναμετρήσεις της Αούστρια με την ΑΕΛ. Τον Σεπτέμβριο του 2019 είχαμε το τελευταίο ντιλ για τον Φιλίποβιτς καθώς η Αυστριακή Λασκ έδωσε 425,000 ευρώ στην Κονιασπόρ για να τον αποκτήσει. Όσο για την χρηματιστηριακή του αξία αυτή έφτασε το 1,3 εκατομμύριο ευρώ με την τωρινή να είναι στα 600,000 ευρώ.

Αριστείδου Μιχαήλ