Η Μπαρτσελόνα αναμένεται να δηλώσει τα νέα της μεταγραφικά αποκτήματα στη La Liga εντός της επόμενης εβδομάδας, καθώς φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν όλα τα οικονομικά κωλύματα που “εμπόδιζαν” αυτή τη διαδικασία.
Η Μπαρτσελόνα φαίνεται ότι βρίσκει λύση στο πρόβλημα με τις δηλώσεις των νέων παικτών στη La Liga καθώς με τον Ισπανό δημοσιογράφο Χεράρδ Ρομέρο, θα δηλωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα όλα τα μεταγραφικά αποκτήματα για το επόμενο πρωτάθλημα και θα μπορούν να είναι στη διάθεση του Τσάβι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Η Sport σε δημοσίευμά της τις προηγούμενες ημέρες, επεσήμανε ότι τα οικονομικά στοιχεία των μπλαουγκράνα δεν επέτρεπαν στην ομάδα να δηλώσει τους νέους ποδοσφαιριστές της (ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε και το προηγούμενο καλοκαίρι), ωστόσο φαίνεται ότι βρέθηκε η φόρμουλα για να δηλωθούν και κατ’ επέκταση να έχουν δικαίωμα συμμετοχής.
Υπενθυμίζεται ότι στο τρέχον μεταγραφικό παζάρι, η Μπαρτσελόνα απέκτησε τους Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, Ζιλ Κουντέ και Ραφίνια με μεταγραφή και τους Κεσιέ και Κρίστενσεν ως ελεύθερους. Κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στους μπλαουγκράνα είναι και ο Μάρκος Αλόνσο, μετά το ναυάγιο με τον Αθπιλικουέτα. Το μόνο που απομένει είναι να έρθει σε συμφωνία με την Τσέλσι, με τις δύο πλευρές να μην έχουν μεγάλες οικονομικές διαφορές.