Η ώρα της αφόρητης αναμονής τελειώνει και έρχεται εκείνη της έκρηξης συναισθημάτων και της εκτίναξης της αδρεναλίνης. Ναι, σωστά μαντέψατε. Η άμμος στην κλεψύδρα έχει σχεδόν αδειάσει και η Premier League είναι και πάλι εδώ, πιστή στο ετήσιο ραντεβού της με το -καλομαθημένο από πλούσιο θέαμα- ποδοσφαιρικό κοινό της, για να προσφέρει απλόχερα τεράστιες συγκινήσεις.

Είτε στη μάχη της κορυφής, με την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι να βλέπει τα υπόλοιπα εκλεκτά μέλη του περιλάλητου Big-6 (Λίβερπουλ, Τσέλσι, Τότεναμ, Άρσεναλ, Γιουνάιτεντ), να εποφθαλμιούν για να την γκρεμίσουν από εκεί και να φορέσουν αυτές το στέμμα, είτε της Ευρώπης που οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και οριακές, είτε της παραμονής, όπου και εκεί αναμένεται να πέσουν κορμιά.

Ο Κώστας Τσιμίκας αποτελεί φυσικά τον λαμπερό εκπρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου στο Νησί μπαίνοντας πλέον στην τρίτη σεζόν του στην Λίβερπουλ και έχοντας ενεργό ρόλο στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ενώ τα βλέμματα των Ελλήνων φιλάθλων στρέφονται φυσικά και στη Νότιγχαμ, που επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια μετά από το μακρινό 1999, έχοντας ως διοικητικό ηγέτη τον Βαγγέλη Μαρινάκη, και η οποία θα προσπαθήσει να επιβιώσει στον λάκκο των λεόντων.

Λίγες μόλις ώρες μακριά από την πρώτη σέντρα με το μίνι λονδρέζικο ντέρμπι μεταξύ της Κρίσταλ Πάλας και της Άρσεναλ (5/8, 22:00), το SPORT24 επιχειρεί να σας βάλει στο κλίμα, παρουσιάζοντάς σας τις 20 ομάδες που συμμετέχουν στο μεγάλο ποδοσφαιρικό πάρτι της φετινής σεζόν καθώς και τις σημαντικότερες κινήσεις τους ως τώρα στο θερινό μεταγραφικό παζάρι.

Μάντσεστερ Σίτι

  • Κυρίαρχος, αφεντικό, δυνάστρια, ηγεμόνας. Όλα αυτά και ακόμα παραπάνω είναι πλέον η υπερηχητική Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, η οποία με τέσσερις κατακτήσεις στην Premier League την τελευταία πενταετία αποτελεί την ομάδα-φόβητρο για όλες τις άλλες στο δρόμο προς την κορυφή. Πέρυσι συνάντησε απίστευτο ανταγωνισμό από την Λίβερπουλ όπως και στην εξωπραγματική κούρσα των δύο τη σεζόν 2018-19, για να χαμογελάσει ξανά εκείνη στο φινάλε με τη συγκλονιστική ανατροπή-τίτλου απέναντι στην Άστον Βίλα, με τρία γκολ μέσα σε έξι λεπτά στο παλλόμενο Έτιχαντ. Φέτος -αν και έχασε τους Στέρλινγκ και Ζεσούς που μετακόμισαν στην αγγλική πρωτεύουσα σε Τσέλσι και Άρσεναλ αντίστοιχα- θέλει να κάνει το θρι-πιτ αλλά και να τοποθετήσει στο κεφάλι της το πολυπόθητο ευρωπαϊκό στέμμα. Για αυτό άλλωστε αποτάνθηκε και έφερε στο Μάντσεστερ τη μηχανή παραγωγής των γκολ, που ακούει στο όνομα Έρλινγκ Χάλαντ…
  • ΗΡΘΑΝ: Έρλινγκ Χάλαντ (Ντόρτμουντ, 60.000.000 ευρώ), Κάλβιν Φίλιπς (Λιντς, 48.750.000 ευρώ), Χούλιαν Άλβαρες (Ρίβερ Πλέιτ, 17.000.000 ευρώ), Στέφαν Ορτέγκα (Αρμίνια Μπίλεφελντ, ελεύθερος)
  • ΕΦΥΓΑΝ: Ραχίμ Στέρλινγκ (Τσέλσι), Γκαμπριέλ Ζεσούς (Άρσεναλ), Ολεκσάντρ Ζιντσένκο (Άρσεναλ), Πέδρο Πόρο (Σπόρτινγκ Λισσαβώνας), Γιάνχελ Χερέρα (Ζιρόνα, δανεικός)
Ο Έρλινγκ Χάλαντ πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, απέναντι στην Μπάγερν | 23 Ιουλίου 2022
Ο Έρλινγκ Χάλαντ πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, απέναντι στην Μπάγερν | 23 Ιουλίου 2022 @2022 MORRY GASH/AP IMAGES

Λίβερπουλ

  • Έχοντας κατακτήσει FA Cup (με το χρυσό τελευταίο πέναλτι του Κώστα Τσιμίκα) και League Cup (αμφότεροι οι τελικοί κρίθηκαν στη ρωσική ρουλέτα κόντρα στην Τσέλσι) και έχοντας αγγίξει την Premier League και το Champions League (οι 92 βαθμοί δεν ήταν αρκετοί για το πρωτάθλημα αφού η ομάδα του Γκουαρδιόλα έφτασε στους 93 ενώ στον τελικό του Παρισιού ηττήθηκε με 1-0 μονολότι ήταν καλύτερη στο χορτάρι από την Ρεάλ), αν υπάρχει μία ομάδα που να πείθει και τον πλέον… δύσπιστο ότι μπορεί να (ξανα)τραβήξει τα γκέμια από το άτι που λέγεται Σίτι αυτή είναι η Λίβερπουλ. Οι ρεντς του Γιούργκεν Κλοπ στην 8η σεζόν του στο Άνφιλντ, του Egyptian King Σαλάχ που έμεινε, του βράχου Φαν Ντάικ αλλά και του θωρηκτού Ντάργουιν Νούνιες που “έστειλε μήνυμα” στο Community Shield ότι θα καλύψει επάξια το κενό που άφησε ο Σαντιό Μανέ με τη φυγή του..
  • ΗΡΘΑΝ: Ντάργουιν Νούνιες (Μπενφίκα, 75.000.000 ευρώ), Φάμπιο Καρβάλιο (Φούλαμ, 5.900.000 ευρώ), Κάλβιν Ράμσεϊ (Αμπερντίν, 4.900.000 ευρώ)
  • ΕΦΥΓΑΝ: Σαντιό Μανέ (Μπάγερν), Νέκο Γουίλιαμς (Νότιγχαμ Φόρεστ), Τακούμι Μιναμίνο (Μονακό), Μάρκο Γκρούγιτς (Πόρτο), Ντιβόκ Οριγκί (Μίλαν, ελεύθερος)
Ο Νούνιεζ πανηγυρίζει το γκολ του με τη Λίβερπουλ στο Community Shield
Ο Νούνιεζ πανηγυρίζει το γκολ του με τη Λίβερπουλ στο Community Shield © 2022 FRANK AUGSTEIN / AP IMAGES

Τσέλσι

  • Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος λέει μια λαϊκή ρήση, ωστόσο στην περίπτωση της Τσέλσι οι αλλαγές που συντελέστηκαν τους πρώτους μήνες του 2022 ήταν κοσμογονικές. Και αυτό γιατί δεν αφορούσαν κάποιες απλές προσθαφαιρέσεις στο -αρκετά γεμάτο- ρόστερ που διαθέτει αλλά στον κουμανταδόρο της μπλε ναυαρχίδας, με την αγγλική κυβέρνηση να πιέζει και να πετυχαίνει ουσιαστικά τον εξοστρακισμό του Ρόμαν Αμπράμοβιτς από το τιμόνι λόγω της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον Τοντ Μπόλι να είναι πλέον ο επικεφαλής του επιχειρηματικού fund που ελέγχει τις τύχες της. Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα, ο Τόμας Τούχελ συνεχίζει την καλή δουλειά για να παρουσιάσει την Τσέλσι ακόμα πιο ανταγωνιστική σε σύγκριση με πέρυσι σε Αγγλία (3η πέρυσι) και Ευρώπη (αποκλεισμός στους “8”) έχοντας απαλλαχτεί από την παρουσία του Λουκάκου και με ποιοτικές προσθήκες σε άμυνα (Κουλιμπαλί, Κουκουρέγια) και επίθεση (Στέρλινγκ).
  • ΗΡΘΑΝ: Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι, 56.200.000 ευρώ), Καλιντού Κουλιμπαλί (Νάπολι, 38.000.000 ευρώ), Μαρκ Κουκουρέγια (Μπράιτον, 65.300.000 ευρώ), Κάρνεϊ Τσουκουεμέκα (Άστον Βίλα, 18.000.000 ευρώ), Κόνορ Γκάλαχερ (Κρίσταλ Πάλας, λήξη δανεισμού), Αρμάντο Μπρόγια (Σαουθάμπτον, λήξη δανεισμού)
  • ΕΦΥΓΑΝ: Ρομέλου Λουκάκου (Ίντερ), Αντόνιο Ρίντιγκερ (Ρεάλ Μαδρίτης), Αντρεάς Κρίστενσεν (Μπαρτσελόνα)
Ο Ραχίμ Στέρλινγκ με τη φανέλα της Τσέλσι σε μονομαχία του με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς σε φιλικό κόντρα στην Άρσεναλ | 23 Ιουλίου 2022
Ο Ραχίμ Στέρλινγκ με τη φανέλα της Τσέλσι σε μονομαχία του με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς σε φιλικό κόντρα στην Άρσεναλ | 23 Ιουλίου 2022 @2022 JOHN RAOUX/AP IMAGES

Τότεναμ

  • Η περυσινή σεζόν άρχισε ονειρεμένα με νίκη στη πρεμιέρα επί της πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι αλλά η συνέχεια ήταν εφιαλτική για τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο που μόλις μετά βίας πρόλαβε την πρώτη… ελληνική παρέλαση στον πάγκο της Τότεναμ. Η πρώτη ημέρα του Νοεμβρίου του 2021 βρήκε τα σπιρούνια να του κουνούν μαντήλι και την επόμενη ημέρα να ανακοινώνουν την πρόσληψη του Αντόνιο Κόντε, που το περασμένο καλοκαίρι είχε οδηγήσει την Ίντερ στο σκουντέτο. Το deal με τον απαιτητικό Ιταλό προπονητή αποδείχτηκε κίνηση-ματ, με τον έμπειρο κόουτς να επιβάλλει γρήγορα τα “θέλω” του μέσα στην ομάδα και να φτιάχνει ένα συμπαγές και ομοιογενές σύνολο που “έφτυνες αίμα” για να το καταβάλλεις (αήττητη κόντρα σε Σίτι και Λίβερπουλ). Στην δε τελική ευθεία της σεζόν έκανε ένα απίστευτο ντεμαράζ και κατέκτησε την προνομιούχο 4η θέση που οδηγεί στο Champions League, αφήνοντας… μπουκάλα την Άρσεναλ και επιδαψιλεύοντας υποσχέσεις για κάτι ακόμα καλύτερο τη φετινή σεζόν.
  • ΗΡΘΑΝ: Ρισάρλισον (Έβερτον, 58.000.000 ευρώ), Ίβες Μπισούμα (Μπράιτον, 29.200.000 ευρώ), Τζεντ Σπενς (Μίντλεσμπρο, 14.700.000 ευρώ), Κλεμέντ Λανγκλέ (Μπαρτσελόνα, δανεικός), Ίβαν Πέρισιτς (Ίντερ, ελεύθερος), Φρέιζερ Φόρστερ (Σαουθάμπτον, ελεύθερος)
  • ΕΦΥΓΑΝ: Στέφεν Μπέρχβαϊν (Άγιαξ), Κάμερον Κάρτερ-Βίκερς (Σέλτικ), Τζο Ρόντον (Ρεν, δανεικός)
Ο Σον με τη φανέλα της Τότεναμ σε φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Σεβίλλη στην Νότια Κορέα | 16 Ιουλίου 2022
Ο Σον με τη φανέλα της Τότεναμ σε φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Σεβίλλη στην Νότια Κορέα | 16 Ιουλίου 2022 @2022 AHN YOUNG-JOON/AP IMAGES

Άρσεναλ

  • To roller-coaster με την ονομασία Άρσεναλ έκανε και την περασμένη σεζόν τη… φιγούρα του στον μαγικό κόσμο της Premier League. Εκκίνηση με τρεις ήττες που την έβαλαν μέσα στο γκρουπ των ομάδων που πάλευαν για το υποβιβασμό και αδυσώπητη κριτική στον Μικέλ Αρτέτα, με τον Ισπανό να διατηρεί όμως την δική του ψυχραιμία και τη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών του σε υψηλό βαθμό και να καταφέρνει να “γυρίσει το φύλλο”. Έφτασε μάλιστα μία περίοδο να παίζει άκρως ελκυστικό ποδόσφαιρο και να σημειώνει τη μία νίκη μετά την άλλη που την μετέτρεψε σε φαβορί για έξοδο στο Champions League, για να χύσει όμως την καρδάρα με το γάλα με αβάσταχτη ελαφρότητα στο φινάλε και να δει έτσι την πλάτη της συμπολίτισσας Τότεναμ. Το χαστούκι αυτό ίσως και να την αφύπνισε, με δεδομένο πως έκανε ένα από τα μπαμ του καλοκαιριού με τον Ζεσούς ενώ σάρωσε σε όλα τα φιλικά, μετρώντας 5 νίκες σε ισάριθμα ματς, μεταξύ των οποίων εξάρα στην Σεβίλλη και τεσσάρα στην Τσέλσι. Not bad…
  • ΗΡΘΑΝ: Γκαμπριέλ Ζεσούς (Μάντσεστερ Σίτι, 52.500.000 ευρώ), Φάμπιο Βιέιρα (Πόρτο, 35.000.000 ευρώ), Ολεκσάντρ Ζιντσένκο (Μάντσεστερ Σίτι, 35.000.000 ευρώ), Μαρκίνιος (Σάο Πάουλο, 3.500.000 ευρώ), Ματ Τέρνερ (Νιου Ίνγκλαντ, 6.360.000 ευρώ)
  • ΕΦΥΓΑΝ: Ματέο Γκεντουζί (Μαρσέιγ), Ντίνος Μαυροπάνος (Στουτγκάρδη), Αλεξάντρ Λακαζέτ (Λιόν, ελεύθερος), Νούνο Ταβάρες (Μαρσέιγ, δανεικός), Μπερντ Λένο (Φούλαμ)
Οι παίκτες της Άρσεναλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν σε φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Τσέλσι για το Florida Cup 2022, Ορλάντο | Σάββατο 23 Ιουλίου 2022
Οι παίκτες της Άρσεναλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν σε φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Τσέλσι για το Florida Cup 2022, Ορλάντο | Σάββατο 23 Ιουλίου 2022 © 2022 JOHN RAOUX/ASSOCIATED PRESS

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

  • Ο Άλεξ Φέργκιουσον είπε αντίο στους πάγκους το 2013 και άφησε πίσω του μία τόσο βαριά ποδοσφαιρική κληρονομιά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ουδείς από τους διαδόχους του μπόρεσε να τη σηκώσει στους ώμους του. Οι Ντέιβιντ Μόγες, Λουίς Φαν Χάαλ, Ζοζέ Μουρίνιο, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και Ραλφ Ράνγκνικ είχαν κάποιες καλές στιγμές στη διάρκεια της θητείας τους όμως στον γενικό απολογισμό το ταμείο ήταν… μείον, με τους κόκκινους διαβόλους να χάνουν σταδιακά την εκκωφαντική δυναμική που είχαν τη δεκαετία των ’90s και των ’00s και να δυσκολεύονται ακόμα και να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Ο άνθρωπος που καλείται να τους δώσει όραμα και να χτίσει σχεδόν από το μηδέν είναι ο Έρικ τεν Χαχ που έδειξε σπουδαίο έργο στον Άγιαξ, με τον Ολλανδό να εμπιστεύεται την αγορά της χώρας του που ξέρει καλά, παίρνοντας Μαρτίνες και Μαλάσια αλλά και να “βασανίζεται” από τα καψώνια του Κριστιάνο Ρονάλντο, που το έχει βάλει αμέτι μουχαμέτι να φύγει επειδή δεν καταδέχεται να δίνει εμφανίσεις στο θεατρικό σανίδι του Europa League.
  • ΗΡΘΑΝ: Λισάντρο Μαρτίνες (Άγιαξ, 57.370.000 ευρώ), Κρίστιαν Έρικσεν (Μπρέντφορντ, ελεύθερος), Τάιρελ Μαλάσια (Φέγενορντ, 15.000.000 ευρώ)
  • ΕΦΥΓΑΝ: Πολ Πογκμπά (Γιουβέντους, ελεύθερος), Τζέσε Λίνγκαρντ (Νότιγχαμ Φόρεστ, ελεύθερος), Ντιν Χέντερσον (Νότιγχαμ Φόρεστ, δανεικός), Αντρέας Περέιρα (Φούλαμ), Νεμάνια Μάτιτς (Ρόμα, ελεύθερος), Έντινσον Καβάνι (ελεύθερος), Χουάν Μάτα (ελεύθερος)
Οι Μαρσιάλ, Ράσφορντ και Σάντσο πανηγυρίζουν γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε φιλικό ματς κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας | 19 Ιουλίου 2022
Οι Μαρσιάλ, Ράσφορντ και Σάντσο πανηγυρίζουν γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε φιλικό ματς κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας | 19 Ιουλίου 2022 @2022 ASANKA BRENDON RATNAYAKE/AP IMAGES

Γουέστ Χαμ

  • Χάρη στην εξαιρετική παρουσία που είχε τη σεζόν 2020-21 η Γουέστ Χαμ (έφτασε να φλερτάρει ακόμα και με έξοδο στο Champions League), τερμάτισε στην 6η θέση και τίμησε με το παραπάνω το εισιτήριο που πήρε για το Europa League. Τα σφυριά, υπό την καθοδήγηση του Ντέιβιντ Μόγιες, πραγματοποίησαν πέρυσι την καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία τους εδώ και δεκαετίες αφού έφτασαν για πρώτη φορά στα ημιτελικά μετά από το 1976 και χρειάστηκε να τρακάρουν πάνω στην ίδια ομάδα που τους είχε πικράνει πριν 46 χρόνια (Άιντραχτ) για να μην βρεθούν εκείνοι στον τελικό κόντρα στην Ρέιντζερς. Το εντυπωσιακό με τους Λονδρέζους είναι πως κράτησαν με στιλ δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη αφού τα πήγαν εξαιρετικά και στο εγχώριο μέτωπο, παίρνοντας την 7η θέση που τους έστειλε ξανά στην Ευρώπη, αυτή τη φορά στο Conference League. Κρατώντας όλα σχεδόν τα βασικά αστέρια τους και με την προσθήκη του Σκαμάκα έχουν όλα τα φόντα για μία ακόμα επιτυχημένη σεζόν.
  • ΗΡΘΑΝ: Τζανλούκα Σκαμάκα (Σασουόλο, 36.000.000 ευρώ), Ναγέφ Αγκέρντ (Ρεν, 35.000.000 ευρώ), Φλιν Ντόουνς (Σουόνσι, 10.650.000 ευρώ), Αλφόνσο Αρεολά (Παρί, 9.300.000 ευρώ)
  • ΕΦΥΓΑΝ: Αρτούρ Μαζουακού (Μπεσίκτας, δανεικός), Αντρίι Γιαρμολένκο (Αλ Αΐν, ελεύθερος), Ράιαν Φρέντερικς (Μπόρνμουθ, ελεύθερος), Μαρκ Νομπλ (αποσύρθηκε)

Λέστερ

  • Πέρασαν έξι χρόνια από το αδιανόητο θαύμα της ομάδας του Κλαούντιο Ρανιέρι, παρόλα αυτά η Λέστερ εξακολουθεί να παραμένει στον αφρό. Είτε μέσω της αξιοθαύμαστης πορείας της στο Champions League τη σεζόν 2016-17 (έφτασε προημιτελικά), είτε μέσω της κατάκτησης του FA Cup (2021) οι αλεπούδες είναι πάντα στο προσκήνιο, ωστόσο το μεγαλύτερο επίτευγμά τους είναι η σταθερότητά τους. Απόδειξη το ότι στην μετα-πρωταθληματική εποχή τους, έχουν καταφέρει να τερματίσουν πέντε φορες στο Top-10 και η μοναδική φορά που έμειναν κάτω από την 9η θέση είναι όταν έριξαν το βάρος τους στη διοργάνωση των πρωταθλητών. Φέτος ωστόσο θα χρειαστεί ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια από τον Μπρένταν Ρότζερς για να την διατηρήσει στον ίδιο βαθμό ανταγωνιστική με τις περασμένες σεζόν αφού είναι η μοναδική εκ των 20 ομάδων που δεν έχει κάνει ακόμα μεταγραφή αυτό το καλοκαίρι. Έχασε δε τον Σμάιχελ μετά από από 11 χρόνια και δίνει μάχη για να καλύψει το κενό του μέσω του Οδυσσέα Βλαχοδήμου.
  • ΗΡΘΑΝ: Ντένις Πρατ (Τορίνο, λήξη δανεισμού)
  • ΕΦΥΓΑΝ: Κάσπερ Σμάιχελ (Νις, 1.000.000 ευρώ), Έλντιν Γιακούποβιτς (ελεύθερος)

Μπράιτον

  • Στις τέσσερις πρώτες σεζόν της στην Premier League η Μπράιτον είχε ως ταβάνι στην 15η θέση όμως πέρυσι έγινε η έκρηξη, με τον Γκρέιαμ Πότερ, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της από το 2019, να την οδηγεί σε ένα φοβερό πλασάρισμα στην 9η θέση. Προκειμένου μάλιστα να γίνει πλήρως αντιληπτή η εκτόξευση των γλάρων, αρκεί να τονιστεί πως η απόστασή της από τις τρεις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας ήταν 16 βαθμοί και μόλις 5 από εκείνες που έδιναν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εκτόξευση που δεν αντανακλάται μόνο σε ψυχρούς αριθμούς αλλά και στο ζεστό ποδοσφαιρικό πιάτο που σέρβιρε στο κοινό της καθόλη τη διάρκεια της σεζόν, με το νεανικό γκρουπ που έχει σμιλευτεί στο “Amex” να έχει ακολουθεί μία επιθετική ποδοσφαιρική φιλοσοφία που αρέσει στο κοινό. Μόνο η Σίτι, η Λίβερπουλ και η Τσέλσι είχαν υψηλότερο ποσοστό κατοχής από την Μπράιτον πέρυσι (54,3%), με τον Λεάντρο Τροσάρ να αναμένεται να βγει μπροστά και να ηγηθεί της επίθεσης της ομάδας του για μία ακόμα σεζόν.
  • ΗΡΘΑΝ: Χούλιο Ενσίσο (Λιμπερτάδ, 11.600.000 ευρώ), Σιμόν Αντίγκρα (Νόρτζελαντ, 8.000.000 ευρώ)
  • ΕΦΥΓΑΝ: Ίβες Μπισούμα (Τότεναμ), Αμπνταλάχ Σιμά (Ανζέ, δανεικός), Άαρον Κόνολι (Βενέτσια, δανεικός), Λέο Όστιγκαρντ (Νάπολι, 5.000.000 ευρώ), Άντι Ζεκίρι (Βασιλεία, δανεικός)

Γουλβς

  • Στην επιστροφή της στην Premier League πριν μερικά χρόνια η Γουλβς μόνο ως φοβισμένη νεοφερμένη στα μεγάλα και λουσάτα ποδοσφαιρικά σαλόνια δεν συμπεριφέρθηκε. Τουναντίον, κέρδισε εισιτήριο για την δεύτερη τη τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση και εκεί αποδείχτηκε πολύ σκληρό καρύδι για κάθε αντίπαλο, για να χρειαστεί να πέσει πάνω στα νύχια της ομάδα-συνωνύμου του Europa League, Σεβίλλης, στα προημιτελικά, ώστε να φρενάρει. Το ανησυχητικό πάντως για την ομάδα των δύο πρώην παικτών του Ολυμπιακού, Ντανιέλε Ποντένσε και Ζοζέ Σα, είναι πως δείχνει να κατεβάζει στροφές, με το ρόστερ της -από το οποίο ξεχωρίζει ο εμβληματικός Ρούμπεν Νέβες στον άξονα- να “φωνάζει” πως χρειάζεται ποιοτικές προσθήκες για να παραμείνει υπολογίσιμο μέγεθος. Απόδειξη η περυσινή πορεία όπου μέχρι τον Φλεβάρη ήταν μέσα στο κόλπο ακόμα και του Champions League, για να ακολουθήσει ελεύθερη πτώση (τελείωσε με σερί επτά αγώνων χωρίς νίκη) και να υποχωρήσει στην 10η θέση.
  • ΗΡΘΑΝ: Νέιθαν Κόλινς (Μπέρνλι, 24.300.000 ευρώ), Χι-τσαν Χουάνγκ (Λειψία, 16.700.000 ευρώ)
  • ΕΦΥΓΑΝ: Φάμπιο Σίλβα (Άντερλεχτ, δανεικός), Ρομέν Σαΐς (Μπεσίκτας, ελεύθερος), Κι-Τζάνα Χούβερ (Αϊντχόφεν, δανεικός), Μάρσαλ (Μποταφόγκο, ελεύθερος)

Νιούκαστλ

  • Ούσα χωρίς νίκη μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου και με την πενιχρή συγκομιδή των πέντε βαθμών στα πρώτα 11 παιχνίδια της, η Νιούκαστλ ετοιμαζόταν πέρυσι να μπει για μία ακόμα σεζόν σε μία δίνη εσωστρέφειας (ποτέ ψηλότερα από την 10η θέση μετά από την 5η που κατέλαβε το 2011-12). Κάπου εκεί όμως μπήκε φρένο στον κατήφορο. Αρχικά έγινε η αλλαγή στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας, με τον ανεπιθύμητο για τους οπαδούς Μάικ Άσλεϊ να παραδίδει τη σκυτάλη στους νέους ιδιοκτήτες, εκ Σαουδικής Αραβίας, και τους ασπρόμαυρους του αγγλικού βορρά να γίνονται αυτόματα μία από τις πλουσιότερες ομάδες στον κόσμο. Κατόπιν ανέλαβε ο Έντι Χάουι (αντί του Στιβ Μπρους) και οι καρακάξες, με λίγες αλλά καλές μεταγραφές (κορυφαία όλων ο Μπρούνο Γκιμαράες από την Λιόν), μεταμορφώθηκαν άρδην, για να συγκεντρώσουν τελικά 49 βαθμούς και να τερματίσουν 11οι, μόλις τρεις πόντους πίσω από την 8η Λέστερ. Πλέον, τοποθετεί πιο ψηλά τον πήχη, ώστε να εδραιωθεί μέσα στις 8 κορυφαίες ομάδες της βαθμολογίας.
  • ΗΡΘΑΝ: Σβεν Μπότμαν (Λιλ, 37.000.000 ευρώ), Ματ Τάργκετ (Άστον Βίλα, 17.500.000 ευρώ), Νικ Πόουπ (Μπέρνλι, 11.500.000 ευρώ)
  • ΕΦΥΓΑΝ: Φρέντι Γούντμαν (Πρέστον), Ισαάκ Χέιντεν (Νόριτς, δανεικός), Τζεφ Χέντρικ (Ρέντινγγκ, δανεικός), Κίαραν Κλαρκ (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, δανεικός), Ντουάιτ Γκέιλ (Στόουκ, ελεύθερος)
Ο Μιγκέλ Αλμιρόν πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Νιούκαστλ σε φιλικό κόντρα στην Μπενφίκα στην Λισσαβώνα | 26 Ιουλίου 2022
Ο Μιγκέλ Αλμιρόν πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Νιούκαστλ σε φιλικό κόντρα στην Μπενφίκα στην Λισσαβώνα | 26 Ιουλίου 2022 @2022 ARMANDO FRANCA/AP IMAGES

Κρίσταλ Πάλας

  • Αν θέλει κάποιος να δει μισοάδειο το ποτήρι όσον αφορά στην περυσινή πορεία της Κρίσταλ Πάλας θα σταθεί στις 11 μόνο νίκες σε 38 ματς, όσες και η Έβερτον που κινδύνευσε άμεσα με υποβιβασμό (οι Λονδρέζοι είχαν 15 ισοπαλίες, περισσότερες από κάθε ομάδα), καθώς επίσης και στις 5 νίκες στα πρώτα 25 παιχνίδια της Premier League. Υπάρχει όμως και -σοβαρός- αντίλογος, με τους Λονδρέζους να κάνουν πολύ δυνατό ντεμαράζ (πήραν το 46% των βαθμών τους στα τελευταία 13 ματς) που τους έφερε στην 12η θέση και τον Πατρίκ Βιεϊρά να κατεβάζει το μέσο όρο ηλικίας σε ένα από τα πιο γηρασμένα ρόστερ της κατηγορίας και να εκτοξεύει το ποσοστό κατοχής των αετών στα παιχνίδια τους από το 40% στο 51%. Η πορεία της Πάλας λογίζεται και ως μίνι θαύμα με δεδομένο πως οι τέσσερις σέντερ φορ της, Μπεντεκέ, Εντουάρ, Αγιού και Ματετά, πέτυχαν όλοι μαζί 14 γκολ σε 5.026 λεπτά συμμετοχής, ενώ φέτος το θαύμα θα πρέπει να επαναληφθεί χωρίς τον συγκλονιστικό Κόνορ Γκάλαχερ που γύρισε στην Τσέλσι.
  • ΗΡΘΑΝ: Σεΐκ Ντουκουρέ (Λανς, 22.600.000 ευρώ), Σαμ Τζόνστον (Γουέστ Μπρομ, ελεύθερος), Κρις Ρίτσαρντς (Μπάγερν, 12.000.000 ευρώ), Μάλκολμ Εμπιοβέι (Ντέρμπι, ελεύθερος)
  • ΕΦΥΓΑΝ: Σεϊκού Κουγιατέ (ελεύθερος), Μάρτιν Κέλι (ελεύθερος), Γιάροσλαβ Γιαχ (Ζαγκλέμπιε, ελεύθερος), Ρέμι Μάθιους (Σεντ Τζόνστον, δανεικός)
Στιγμιότυπο από φιλική αναμέτρηση της Κρίσταλ Πάλας με την Λίβερπουλ στην Σιγκαπούρη | 15 Ιουλίου 2022
Στιγμιότυπο από φιλική αναμέτρηση της Κρίσταλ Πάλας με την Λίβερπουλ στην Σιγκαπούρη | 15 Ιουλίου 2022 @2022 DANIAL HAKIM/AP IMAGES

Μπρέντφορντ

  • Επιστρέφοντας στην κορυφαία κατηγορία μετά από 74 χρόνια απουσίας η Μπρέντφορντ δεν θα μπορούσε να έχει άλλο στόχο πλην της παραμονής, με την ομάδα του Τόμας Φρανκ να τρυπάει πάντως το ταβάνι της στην παρθενική παρουσία της στην Premier League και να πλασάρεται στην 13η θέση. Ουσιαστικά χάρη στην δυνατή εκκίνησή της, με παίκτες μπολιασμένους με ενθουσιασμό και άγνοια κινδύνου, δεν κινδύνευσε ποτέ με υποβιβασμό, με τον Δανό προπονητή να έχει πλέον ως αποστολή την αποφυγή του “συνδρόμου της δεύτερης σεζόν” που έχει συνθλίψει αρκετές ομάδες στο παρελθόν (τρανό παράδειγμα η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ). Ο εκπληκτικός στην Championship Ιβάν Τόνι (33 γκολ και 10 ασίστ τη σεζόν της ανόδου) έδειξε πως έχει το γκολ στο αίμα του και στη μεγάλη κατηγορία (12 γκολ και 5 ασίστ) και θα είναι και φέτος η αιχμή του δόρατος, με τις μέλισσες να δυναμώνουν με στοχευμένες κινήσεις το ρόστερ τους αλλά να χάνουν ένα δυνατό κεντρί τους, τον Κρίστιαν Έρικσεν που πήγε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
  • ΗΡΘΑΝ: Κιν Λιούις-Πότερ (Χαλ, 19.000.000 ευρώ), Άαρον Χίκεϊ (Μπολόνια, 16.500.000 ευρώ), Τόμας Στρακόσα (Λάτσιο, ελεύθερος), Μπεν Μι (Μπέρνλι, ελεύθερος)
  • ΕΦΥΓΑΝ: Κρίστιαν Έρικσεν (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ελεύθερος), Μάρκους Φορς (Μίντλεσμπρο), Ντόμινικ Τόμπσον (Μπλάκπουλ)

Άστον Βίλα

  • Τον περασμένο Μάιο η Άστον Βίλα βρέθηκε, χωρίς να το επιζητά, ανάμεσα στην κόντρα των γιγάντων Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ και παραλίγο να γράψει ιστορία τόσο αυτή όσο και ο προπονητής της Στίβεν Τζέραρντ. Και αυτό γιατί -αν και αδιάφορη βαθμολογικά- βρέθηκε να προηγείται 2-0 στο Έτιχαντ και να προσφέρει τον τίτλο της πρωταθλήτριας στην ομάδα του Κλοπ, μέχρι να έρθει όμως η γαλάζια καταιγίδα με τρία γκολ από το 76′ ως το 82′ για να αποκατασταθεί η ποδοσφαιρική τάξη. Πάνω-κάτω εκείνη η ανατροπή ήταν μία μικρογραφία των αρκετών προβλημάτων που αντιμετώπισε ο Τζέραρντ στους επτά μήνες παρουσίας του στα West Midlands, μετά την απόφασή του να αφήσει την Ρέιντζερς τον Νοέμβριο του 2021 για λογαριασμό των βίλανς. Η έλλειψη σταθερότητας έφερε μόνο 10 νίκες σε 28 ματς και η 14η θέση την άφησε πολύ μακριά από το ευρωπαϊκό εισιτήριο που είναι ο απώτερος στόχος. Με κίνήσεις στιλ Κουτίνιο και Ντιέγκο Κάρλος έχει τα φόντα να μπει στην πρώτη 10άδα τη νέα σεζόν.
  • ΗΡΘΑΝ: Ντιέγκο Κάρλος (Σεβίλλη, 31.000.000 ευρώ), Μπουμπακάρ Καμαρά (Μαρσέιγ, ελεύθερος), Φιλίπε Κουτίνιο (Μπαρτσελόνα, 20.000.000 ευρώ), Λούντβιγκ Αουγκούστινσον (Σεβίλλη, δανεικός), Ρόμπιν Όλσεν (Ρόμα, 3.500.000 ευρώ)
  • ΕΦΥΓΑΝ: Ματ Τάργκετ (Νιούκαστλ), Τρεζεκέ (Τράμπζονσπορ), Γουέσλεϊ (Λεβάντε, δανεικός), Λόβρε Κάλινιτς (Χάιντουκ, ελεύθερος), Κόνορ Χούριχεϊν (Ντέρμπι, ελεύθερος)

Σαουθάμπτον

  • Οι δύο τελευταίες σεζόν βρήκαν την Σαουθάμπτον καρφωμένη στην 15η θέση, με τους αγίους να αποφεύγουν να εμπλακούν σε σενάρια υποβιβασμού αλλά την ίδια ώρα να αδυνατούν να κάνουν ένα μικρό βήμα προς τα εμπρός. Οι τέσσερις σερί ήττες με τις οποίες έκλεισε την περυσινή Premier League έφεραν αρκετή γκρίνια για τον Ραλφ Χάσενχουτλ, ο οποίος πέρα των άλλων ψάχνει μία καλή σεζόν με την ομάδα του για να διώξει τα φαντάσματα που έχουν εγκατασταθεί πάνω από το “Σεντ Μέρις”, απόρροιας των αγωνιστικών διασυρμών με σκορ 9-0 από την Λέστερ (εντός) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (εκτός) με εκείνον στο τιμόνι. Ο Τζέιμς Γουόρντ-Πράους είναι ο άνθρωπος-ορχήστρα της (10 γκολ και 5 ασίστ) και αυτός που απειλεί όσο κανείς άλλος να σπάσει το ρεκόρ του θρυλικού Ντέιβιντ Μπέκαμ με γκολ από απευθείας εκτελέσεις φάουλ, ενώ φέτος θα πλαισιωθεί και από αρκετούς νεαρούς σε ηλικία παίκτες, που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι για να προσθέσουν βάθος, ποιότητα και φρεσάδα στο υπάρχον ρόστερ.
  • ΗΡΘΑΝ: Γκάβιν Μπαζούνου (Μάντσεστερ Σίτι Κ23, 14.000.000 ευρώ), Σέκου Μάρα (Μπορντό, 13.000.000 ευρώ), Ρομέο Λάβια (Μάντσεστερ Σίτι Κ23, 12.300.000 ευρώ), Άρμελ Μπέλα-Κότσαπ (Μπόχουμ, 10.000.000 ευρώ), Τζο Αρίμπο (Ρέιντζερς, 7.100.000 ευρώ)
  • ΕΦΥΓΑΝ: Φρέιζερ Φόρστερ (Τότεναμ, ελεύθερος), Γουίλ Σμόλμποουν (Στόουκ, δανεικός), Νταν Ενλουντουλού (Τσέλτεναμ, δανεικός), Σέιν Λονγκ (Ρέντινγκ, ελεύθερος), Χάρι Λιούις (Μπράντφορντ, ελεύθερος)

Έβερτον

  • Η έναρξη της περυσινής σεζόν βρήκε τους ανθρώπους της Έβερτον να βάζουν ως στόχο τη διεκδίκηση μίας θέσης στα Κύπελλα Ευρώπης βάσει του ρόστερ που δημιουργήθηκε, όμως πολύ γρήγορα το όνειρο έγινε εφιάλτης. Ο Ράφα Μπενίτεθ εκδιώχτηκε λόγω των άσχημων αποτελεσμάτων χωρίς να έχει μεγάλη πίστωση χρόνου από τη διοίκηση (το ένδοξο παρελθόν του με την Λίβερπουλ φάνταζε αγκάθι στις σχέσεις του με τον κόσμο, όπως και ήταν), με τον Φρανκ Λάμπαρντ να αναλαμβάνει το καράβι εν μέσω τεράστιας φουρτούνας στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου και να μετράει 8 νίκες – 2 ισοπαλίες – 11 ήττες στα 21 ματς που έκατσε στον πάγκο. Απολογισμός; Η 16η θέση, μόλις τέσσερις πόντους πάνω από την διακεκαυμένη ζώνη, με την 19η Γουότφορντ (27) και την 20η Νόριτς (26) να είναι οι μοναδικές ομάδες με περισσότερες ήττες από τα ζαχαρωτά (21). Αναντίρρητα, οι μπλε του Λίβερπουλ καλούνται να συνέλθουν (έστω και χωρίς τον Ρισάρλισον στην ομάδα τους), μιας που η ιστορία και η δυναμική τους δεν συνάδουν με σενάρια υποβιβασμού.
  • ΗΡΘΑΝ: Τζέιμς Ταρκόφσκι (Μπέρνλι, ελεύθερος), Ντουάιτ ΜακΝιλ (Μπέρνλι), Ρούμπεν Βινάγκρε (Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, δανεικός)
  • ΕΦΥΓΑΝ: Ρισάρλισον (Τότεναμ), Τζόντζο Κένι (Χέρτα, ελεύθερος), Τζάραντ Μπράνθγουεϊτ (Αϊντχόφεν, δανεικός), Τσενκ Τοσούν (Μπεσίκτας, ελεύθερος), Φαμπιάν Ντελφ (ελεύθερος)
Ο Άλεξ Ιγουόμπι με τη φανέλα της Έβερτον σε φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλ | 16 Ιουλίου 2022
Ο Άλεξ Ιγουόμπι με τη φανέλα της Έβερτον σε φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλ | 16 Ιουλίου 2022 @2022 JULIO CORTEZ/AP IMAGES

Λιντς

  • Έχοντας τερματίσει στην 9η θέση το 2020-21, στην επιστροφή της στην Premier League μετά από 16 χρόνια απουσίας, η Λιντς ανέβασε από μόνη την τον πήχη ψηλά και το κοινό της ομάδας, περίμενε να επαναληφθεί μία αντιστοίχως δυνατή πορεία και πέρυσι. Φευ. Οι αρκετοί τραυματισμοί που καταπλάκωσαν τα παγώνια αλλά και η άρνηση του Μαρσέλο Μπιέλσα να βάλει νερό στο κρασί του και να κάνει κάποιες προσαρμογές στο άκρως επιθετικό στιλ της ομάδας του (είτε έπαιζε εντός είτε εκτός, είτε απέναντι σε ομάδες που κλείνονταν είτε σε μεγάλους αντιπάλους με ποιοτικότερο ρόστερ) την έφεραν στο χείλος του γκρεμού, με τη διοίκηση να αποφασίζει -με πόνο στην καρδιά- αλλαγή στον πάγκο. Ο Αμερικανός Τζέσι Μαρς πήρε τη σκυτάλη από τον Αργεντινό και έδωσε μάχη για την παραμονή, που την κέρδισε οριακά, χάρη στην εκτός έδρας νίκη επί της Μπρέντφορντ στο φινάλε. Έχασε τους δύο καλύτερους παίκτες της αυτό το καλοκαίρι, Ραφίνια και Φίλιπς, όμως έχοντας ξοδέψει πάνω από 100.000.000 ευρώ για την ενίσχυσή της ελπίζει σε καλύτερες ημέρες.
  • ΗΡΘΑΝ: Μπρέντεν Αάρονσον (Σάλτσμπουργκ, 32.840.000 ευρώ), Λουίς Σινιστέρα (Φέγενορντ, 25.000.000 ευρώ), Τάιλερ Άνταμς (Λειψία, 20.000.000 ευρώ), Ράσμους Κρίστενσεν (Λειψία, 13.000.000 ευρώ), Μαρκ Ρόκα (Μπάγερν, 12.000.000 ευρώ), Ντάρκο Γκιάμπι (Μάντσεστερ Σίτι Κ23, 5.800.000 ευρώ)
  • ΕΦΥΓΑΝ: Ραφίνια (Μπαρτσελόνα), Κάλβιν Φίλιπς (Μάντσεστερ Σίτι), Τάιλερ Ρόμπερτς (ΚΠΡ, δανεικός), Τσάρλι Κρέσγουελ (Μίλγουολ, δανεικός), Τζέιμι Σάκλετον (Μίλγουολ, δανεικός)

Φούλαμ

  • Αναντίλεκτα, η κορυφαία ομάδα της περυσινής Championship δεν ήταν άλλη από την Φούλαμ, με τους Λονδρέζους να συγκεντρώνουν 90 βαθμούς σε 46 αγώνες, δύο περισσότερους από την 2η Μπόρνμουθ και οκτώ παραπάνω από την 3η Χάντερσφιλντ και να παίρνουν πανηγυρικά το εισιτήριο του προβιβασμού για τα μεγάλα σαλόνια ως πρωταθλητές. Ο Μάρκο Σίλβα, που ανέλαβε τα ηνία της τον Ιούλιο του 2021 αντικαθιστώντας τον Σκοτ Πάρκερ και υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο, έκανε εξαιρετική δουλειά στην πρώτη του σεζόν, κάτι που πιστοποιεί ο απολογισμός των 29 νικών – 10 ισοπαλιών -11 ηττών στον πάγκο της. Ωστόσο η τελευταία φορά που η ομάδα του δυτικού Λονδίνου έπαιξε δύο διαδοχικές σεζόν στην Premier League ήταν το 2012-13 και 2013-14, κάτι που δείχνει πόσο δύσκολο έργο θα έχει ο άλλοτε προπονητής των Ολυμπιακού, Χαλ, Γουότφορντ και Έβερτον. Στο χέρι του κανονιέρη Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς (43 γκολ πέρυσι σε 46 ματς στην Championship) είναι να το κάνει ευκολότερο…
  • ΗΡΘΑΝ: Ζοάο Παλίνια (Σπόρτινγκ, 20.000.000 ευρώ), Μάνορ Σόλομον (Σαχτάρ, δανεικός), Αντρέας Περέιρα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 9.500.000 ευρώ), Κέβιν Μπαμπού (Βόλφσμπουργκ, 5.500.000 ευρώ), Μπερντ Λένο (Άρσεναλ, 3.600.000 ευρώ)
  • ΕΦΥΓΑΝ: Αντρέ Ζαμπό Ανγκισά (Νάπολι), Φάμπιο Καρβάλιο (Λίβερπουλ), Ζαν Μισέλ Σερί (Χαλ, ελεύθερος)

Μπόρνμουθ

  • Μετά από δύο χρόνια παραμονής στην Championship, επιμονής και σκληρής δουλειάς, ο μεγάλος στόχος επετεύχθη για την Μπόρνμουθ, η οποία ακολούθησε την Φούλαμ ως η δεύτερη ομάδα που πήρε το απευθείας εισιτήριο για την Premier League. Ο Σκοτ Πάρκερ πήρε ένα τεράστιο ρίσκο φεύγοντας από την Φούλαμ το καλοκαίρι του 2021 και το κέρδισε, με τον Άγγλο πρώην μέσο να φτιάχνει ένα δυνατό σύνολο που ξεχώρισε και δικαίως επέστρεψε στην κατηγορία των γιγάντων. Εκεί που πλέον θα πρέπει να καταβάλλει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να αντέξει, με τις προσθήκες των Τάβερνιερ, Ρόθγουελ και Φρέντερικς να είναι μεν προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά να φαντάζουν λίγες. Βαρόμετρο στην παρουσία των κερασιών στην Premier League θα είναι ο Σολάνκε, ο οποίος είχε 15 γκολ και 8 ασίστ τη σεζόν 2020-21 και πέρυσι μέτρησε 29 γκολ και 7 ασίστ, με τον άλλοτε παίκτη της Λίβερπουλ να καλείται να κάνει step up και να δείξει στους συμπαίκτες του το μονοπάτι που οδηγεί στην παραμονή.
  • ΗΡΘΑΝ: Μάρκους Τάβερνιερ (Μίντλεσμπρο, 11.900.000 ευρώ), Τζο Ρόθγουελ (Μπλάκμπερν, ελεύθερος), Ράιαν Φρέντερικς (Γουέστ Χαμ, ελεύθερος)
  • ΕΦΥΓΑΝ: Γκάβιν Κίλκενι (Στόουκ, δανεικός), Ρόμπι Μπρέιντι (Πρέστον, ελεύθερος)

Νότιγχαμ Φόρεστ

  • We are back! Αυτό είναι πλέον το μότο της Νότιγχαμ και έχουν κάθε λόγο να το βροντοφωνάζουν οι άνθρωποί της, με την ομάδα της οποίας ηγείται ο Βαγγέλης Μαρινάκης εδώ και μία πενταετία να βγαίνει νικήτρια μέσα από την ψυχοφθόρο διαδικασία των playoffs ανόδου της Championship (1-0 επί της Χάντερσφιλντ στον τελικό του Γουέμπλεϊ) και να επιστρέφει στην Premier League για πρώτη φορά τον 21ο αιώνα και πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια απουσίας. Πάρα πολλά εύσημα πηγαίνουν στον Στιβ Κούπερ που αντικατέστησε τον Κρις Χάουτον τον Σεπτέμβριο του 2021 και οδήγησε την ομάδα του από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας στην 4η, και από εκεί στην κατηγορία των μεγάλων μέσω των playoffs, ενώ στο χορτάρι ο Μπρέναν Τζόνσον (18 γκολ, 10 ασίστ για τον 21χρονο Ουαλό φορ που ψηφίστηκε ο κορυφαίος νέος παίκτης της σεζόν) κρατούσε τη μπαγκέτα. Από φέτος θα έχει αρκετούς συμπαραστάτες, με τους ρεντς να σαρώνουν στις μεταγραφές δαπανώντας πάνω από 100.000.000 ευρώ έχοντας ως στόχο να μείνουν στην κατηγορία και να δυναμώνουν καθημερινά.
  • ΗΡΘΑΝ: Ταϊβό Αβονίγι (Ουνιόν Βερολίνου, 20.500.000 ευρώ), Νέκο Γουίλιαμς (Λίβερπουλ, 20.000.000 ευρώ), Ορέλ Μανγκαλά (Στουτγκάρδη, 13.000.000 ευρώ), Μουσά Νιακατέ (Μάιντς, 10.000.000 ευρώ), Ζουλιάν Μπιανκόνε (Τρουά, 10.000.000 ευρώ), Ομάρ Ρίτσαρντς (Μπάγερν, 8.500.000 ευρώ), Λιούις Ο’Μπράιεν (Χάντερσφιλντ, 5.900.000 ευρώ), Χάρι Τοφόλο (Χάντερσφιλντ, 5.900.000 ευρώ), Τζέσε Λίνγκαρντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ελεύθερος), Γουέιν Χένεσι (Μπέρνλι, ελεύθερος), Ντιν Χέντερσον (δανεικός)
  • ΕΦΥΓΑΝ: Μπρις Σαμπά (Λανς), Τζόναθαν Πάντσο (Κόβεντρι, δανεικός), Τόμας Φιγκεϊρέδο (Χαλ, ελεύθερος), Ίθαν Χόρβατ (Λούτον, δανεικός)
Ο Μιλτιάδης Μαρινάκης μαζί με ένα από τα καλοκαιρινά μεταγραφικά αποκτήματα της Νότιγχαμ, Τζέσε Λίνγκαρντ