Με αφορμή τις αναμετρήσεις της ΑΕΚ με την Παρτιζάν και την νίκη της ομάδας της Λάρνακας στην Αρένα, η στήλη balla-retro θυμήθηκε μια μεγάλη πρόκριση Κυπριακής ομάδας κόντρα σε Σέρβικη μέσα στο Βελιγράδι .
Πάμε 14 χρόνια πίσω, τον Αύγουστο του 2008 όταν στην τελευταία χρονιά του Κυπέλλου UEFA (μετονομάστηκε σε Europa League στην συνέχεια) το ΑΠΟΕΛ απέκλεισε τον Ερυθρό Αστέρα.
Μετά το 2-2 του ΓΣΠ τα πράγματα ήταν δύσκολα. Ο επαναληπτικός τότε ήταν δραματικός, με το ΑΠΟΕΛ να παίρνει την πρόκριση χάρη στην ισοπαλία 3-3.


Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τα όσα έγιναν για 120 λεπτά εκείνο το βράδι στο Βελιγράδι. Το 0-2 με Σεγκιρί και Πίντο, έγινε με τραγικό λάθος του βοηθού 2-2 και στη συνέχεια 3-2 με το λάθος του Χρίστου. Παίζοντας με δέκα παίκτες το ΑΠΟΕΛ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να πετύχει το τρίτο γκολ με τον Μιροσάβλιεβιτς που  έδωσε την πρόκριση.
Η σύνθεση του ΑΠΟΕΛ σε εκείνο το παιχνίδι:
Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Φλορέα, Σεγκιρί, Χρίστου, Μιχαήλ, Μοραίς, Κοσόφσκι, Χαραλαμπίδης, Παουλίστα (7′ Πίντο), Ζεβλάκοφ (64′ Μιροσάβλιεβιτς)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ