Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ Νεκτάριος Πετεβίνος αποκάλυψε ότι η ομάδα… μετακομίζει από τον Αρχάγγελο για να συνηθίζει στον πλαστικό χλοοτάπητα ενόψει Καζακστάν.
Συγκεκριμένα είπε:
«Από την Κυριακή ο τρόπος προπόνησης θα αλλάξει. Σήμερα έχουμε ένα φιλικό με τον Ολυμπιακό για όσους δεν έπαιξαν χθες. Οι προπονήσεις θα μεταφερθούν στο Central Park futsal στην Αγγλική σχολή. Υπάρχει ένα γήπεδο futsal με χλοοτάπητα Champions League και εκεί θα μεταφερθούν οι προπονήσεις Κυριακή και Δευτέρα. Τρίτη πρωί θα αναχωρήσουμε και θα κάνουμε και Τρίτη και Τετάρτη σε πλαστικό χλοοτάπητα για να συμπληρώσουμε ένα τετραήμερο αφομοίωση του πλαστικού. Να ευχαριστήσουμε την ιδιοκτησία του Central Park Futsal».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Super Sport fm 104.0.

«Είμαστε σε μια φάση στα προκριματικά που σαφώς θα ήταν ευχής έργον αν μπορούσαμε να πάρουμε ένα μεγαλύτερο σκορ. Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο το μόνο που μετρά είναι το τελικό σκορ και όχι οι τελικές και η κατοχή. Μένει το 1-0. Εμείς είδαμε την ομάδα μας να κάνει ένα βήμα προς τα μπροστά αν κάποιος συγκρίνει την εποχή και εβδομάδα με εβδομάδα δείχνει η ομάδα να χτίσει σε φυσική κατάσταση και αυτοματισμούς. Οι ποδοσφαιριστές αποκωδικοποιούν τις κινήσεις των συμπαικτών τους και βλέπεις κάτι πιο ελκυστικό στον αγωνιστικό χώρο. Θέλω να πω ακόμα κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό και το έχουμε υπόψην μας. Η εικόνα της Κιζιλζάρ χθες θεωρούμε ότι δεν θα έχει καμία σχέση με τον επαναληπτικό. Μπορεί κάποιοι να λένε ότι δεν είναι καλή ομάδα αλλά ήρθε και είχε έναν συγκεκριμένο σκοπό στο παιχνίδι και αυτό τον κοό είτε με τύχη, είτε με την τακτική, είτε με την ικανότητα τους τον πέτυχαν. Θα πρέπει να έχουμε όλες τις παραμέτρους στο μυαλό μας αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί και προσηλωμένοι για να πάμε στο ειδικών συνθηκών γήπεδο της Αστάνα για να πάρουμε την πρόκριση».
Για τον Γιώργο Εφραίμ και την γκολάρα του: «Χρειάζεται να πούμε για τον Γιώργο Εφραίμ; Είναι πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Αν είχε την αγωνιστική συνέπεια σε σχέση με κάποιους τραυματισμούς θα μιλούσαμε για άλλο επίπεδο. Κάποιες στιγμές μαγείας μας τις προσφέρει πάντα όποτε αγωνίζεται. Γι’ αυτό άλλωστε είναι στο ΑΠΟΕΛ από το 2014».
Για τον Μάριο Ηλία: «Όποιος προκαλεί την τύχη του, αυτή σε κάποια στιγμή θα του χαμογελάσει. Ο Μάριος σε όσα ματς αγωνίστηκε με το ΑΠΟΕΛ, έχει καλές τοποθετήσεις, πολλά τρεξίματα, ωραίες κινήσεις και θα σταθώ στην φάση του δοκαριού και είμαι βέβαιος ότι θα έρθει το γκολ γιατί και το προσπαθεί και το προκαλεί. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, με εξαιρετικό σωματότυπο για την θέση του. Μπορεί να αγωνιστεί και δεν σέντερ φορ και σαν δεύτερος επιθετικός και είμαι βέβαιος ότι θα έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής στο ΑΠΟΕΛ. Όταν έρθει το πρώτο γκολ θα έρθουν περισσότερα».
Για τον Μπλουμ: «Θα έχει άλλες πέντε μέρες να χτίσει στο θέμα φυσικής κατάστασης και θα αποτελέσει μια επιπλέον επιλογή. Είναι σημαντικό να αντιλαμβανόμαστε το θέμα της ετοιμότητας των ποδοσφαιριστών. Μου το είπε ο γυμναστής Γιώργος Παρασκευά ότι όταν έχει έναν παίκτη μαζί σου για οχτώ εβδομάδες και δεν είναι 100% έτοιμος τότε σκεφτείτε πως θα κρίνει έναν παίκτη που ήρθε χωρίς προπονήσεις ή από διακοπές. Όλα τα παιδιά που έχουν μπει μετά είναι πίσω σε φυσική κατάσταση αλλά κάνουν διαφορετικό πρόγραμμα από τους υπόλοιπους. Είδατε τον Βιγιαφάνες να του λείπε το θέμα της εκρηκτικότητας».
Για τον Μαρκίνιος: «Ο Μαρκίνιος είναι μαζί μας δύο εβδομάδες περισσότερες από τους υπόλοιπους. Έχει μπροστά του μια πρόκληση στην Ευρώπη, το ΑΠΟΕΛ είναι σκαλοπάτι και είναι φιλόδοξος και ποιοτικός ποδοσφαιριστής».
Το ΑΠΟΕΛ μπορούσε για καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά και πάλι άρεσε στον κόσμο του: «Αν θέλετε να κρίνουμε ποδοσφαιρικά το 90λεπτο, παιζόταν στο μισό γήπεδο.  Το να έχει εκεί 21 ποδοσφαιριστές (εκτός του Μπέλετς) δεν είναι εύκολο. Ο προπονητής μας είπε ότι σε όσες πλάγιες μπαλιές επιχειρήσαμε δεν ήταν εύκολο με τα ψηλά ορμιά. Επειδή είδα την Κιζιλζάρ και στα δύο ματς με τους Κροάτες, άφησε κάποια πράγματα εκτός του πρώτου αγώνα και εμείς αυτές τις ικανότητες που έκρυψε να τις εκμεταλλευτούμε και να τις κάνουμε μειονέκτημα. Είμαστε ομάδα που αν βρούμε χώρο είμαστε επικίνδυνοι».
Για τα μεταγραφικά: «Δεν υπάρχει κάποιο πλάνο ή προτεραιότητα σε σχέση με μεταγραφική ενίσχυση. Για εμάς το θέμα ενίσχυση τελειώνει πάντα 31 Αυγούστου».
Για τον κόσμο: «Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ από πέρσι, από την 1η αγωνιστικής έστειλε μηνύματα που καθορίζουν την οπαδική εικόνα στην Κύπρο. Η επιστροφή του κόσμου του ΑΠΟΕΛ λειτούργησε ευεργετικά για όλα τις ομάδες. Δημιουργείται μια νέα ευχάριστη τάση επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα και είναι σημαντικό. Για εμάς, ξέρουμε ότι ο κόσμος σε κάνει μεγάλη ομάδα, ο κόσμος που έρχεται γήπεδο και σε υποστηρίζει. Δώσαμε δύο εντός έδρας παιχνίδ8ια και αυτό που έχει συμβεί είναι εκπληκτικό. Περισσότερο πρέπει να δούμε τι συμβαίνει με τις νέες γενιές. Όταν σε δύο σερί ματς η μοναδική κερκίδα που έκανε sold out είναι η νότια, υπάρχουν και έμμεσα μηνύματα. Ότι νέοι άνθρωποι έρχονται πίσω στις κερκίδες και είναι σημαντικό να τους κρατήσουμε. Αν εξασφαλίσουμε την πρόκριση θα δούμε και τις άλλες κερκίδες να γεμίζουν».
Τι θα γίνει με την έδρα σε περίπτωση πρόκρισης του ΑΠΟΕΛ και αποκλεισμού του Απόλλωνα; «Σε περίπτωση αποκλεισμού του Απόλλωνα και πρόκρισης του ΑΠΟΕΛ, επειδή ο Απόλλωνας προηγείται καθώς παίζει στο Europa League θα έχει προτεραιότητα να παίξει στο ΓΣΠ και θα αντιστραφούν οι έδρες στο δικό μας παιχνίδι»