Με τη συμμετοχή έντεκα αθλητών σε πέντε αθλήματα συνεχίζεται την Παρασκευή 5 Αυγούστου, η παρουσία της ομάδας της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων, στους 22ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Μπέρμινγχαμ.
Στο Στίβο θα έχουμε τις συμμετοχές της Φίλιππας Φωτοπούλου στο Μήκος και της Ναταλίας Χριστοφή στα 100μ. Εμπόδια, στους πρωινούς προκριματικούς, Πρώτη θα αγωνιστεί η Χριστοφή στην πρώτη προκριματική σειρά του αγωνίσματος της στις 10.25 και στις 11.40 η Φωτοπούλου θα λάβει μέρος στο Β΄ γκρουπ του Μήκους. Τόσο στο Μήκος όσο και στα 100μ. Εμπόδια υπάρχουν δεκαεπτά (17) συνολικά συμμετοχές.
Στη Ρυθμική Γυμναστική στον τελικό του Σύνθετου Ατομικού θα αγωνιστούν η Άννα Σοκόλοβα και η Αναστασία Πίγγου που θα αρχίσει στις 13.30 στην «Birmingham Arena» και θα διαρκέσει τέσσερις περίπου ώρες.
Στην Πάλη ο Χαράλαμπος Χοίρας στα 86Kg, και ο Αλέξιος Καουσλίδης (+125Kg) θα ξεκινήσουν τις προσπάθειες τους το πρωί από τον προημιτελικό γύρο. Πρώτος θα αγωνιστεί ο Καουσλίδης με αντίπαλο τον Μοχίτ Μοχίτ από την Ινδία και στη συνέχεια ο Χοίρας με αντίπαλο τον «γηπεδούχο» Άγγλο Σουερούε Εσλαμπί.
Στο Μπιτς Βόλεϊ και οι δύο ομάδες προκρίθηκαν στα προημιτελικά και αναζητούν την πρόκριση στον ημιτελικό στους αγώνες της Παρασκευής. Η γυναικεία ομάδα αποτελούμενη από την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την Μανολίνα Κωνσταντίνου θα αντιμετωπίσει στις 15.30 την ομάδα του Βανουάτου και έχει μια πολύ καλή ευκαιρία να προχωρήσει ακόμη πιο μακριά στη διοργάνωση.
Για την Αντρική ομάδα που αποτελούν οι Αντώνης Λιοτατής, και Χαράλαμπος Ζορπής, τα πράγματα είναι αρκετά πιο δύσκολα αφού στις 19.30 αντιμετωπίζουν στον προημιτελικό την ισχυρή ομάδα του Καναδά.
Στο Μπάτμιντον στο Μονό Γυναικών η Εύα Καττιρντζή ύστερα από δύο προκρίσεις, θα αγωνιστεί στους «16» της διοργάνωσης με αντίπαλο την Aakarshi Kashyap από την Ινδία, με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά.
Αναλυτικά το πρόγραμμα (οι ώρες που αναφέρονται είναι Αγγλίας, δύο ώρες διαφορά από Κύπρο)
Στίβος
10.26  100μ. Εμπόδια (Γ)    (Προκρ. GrΑ)            Χριστοφή Ναταλία
11.40   Μήκος (Γ)      (Προκρ. GrΒ)            Φωτοπούλου Φίλιππα
Πάλη
10.30  86Kg   «16»    Χοίρας Χαράλαμπος Vs Eslami Suerus (ENG)
10.30 125Κg   Προημιτελικός         Καουσλίδης Αλέξιος Vs Mohit Mohit (IND)
Ρυθμική Γυμναστική
13.30  Σύνθετο Ατομικό : Σοκόλοβα Άννα, Πίγγου Αναστασία
Μπάτμιντον
18.50  Μονό Γυναικών        «16»    Καττιρντζή Εύα Vs Kashyap Aakarshi
Beach Volley
15.30   Προημιτελικός         Κύπρος – Βανουάτου (VAN)
(Κύπρος : Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μανολίνα Κωνσταντίνου)
19.00  Προημιτελικός         Κύπρος – Καναδάς (CAN)
(Κύπρος : Αντώνης Λιοτατής, Χαράλαμπος Ζορπής)
Οι ΚΟΕ/ΚΕΚΑ επιθυμούν να ευχαριστήσουν το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), τον Υπουργό Πρόδρομο Προδόμου και τους Λειτουργούς του ΥΠΠΑΝ για την στενή συνεργασία και την στήριξη που παρέχουν. Ευχαριστεί επίσης τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου, για τη μεγάλη τους συνεισφορά στην συμμετοχή της αποστολής στους Αγώνες.