Ένα αρκετά καλό τεστ θα αποτελέσει για την ΑΕΚ το αποψινό (20:00) φιλικό με την Ομόνοια στη Λευκωσία. Μπορεί ο Ντομαγκόι Βίντα να κρίθηκε ανέτοιμος για να αγωνιστεί και να έμεινε στην Αθήνα για να συνεχίσει το πρόγραμμά του, μπορεί επίσης να εκκρεμούν δύο ακόμη βασικές μεταγραφές, του δεύτερου στόπερ και του σέντερ φορ, ωστόσο μπορούν να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα από τη σημερινή αναμέτρηση.
Άλλωστε η Ομόνοια είναι μια αρκετά ισχυρή ομάδα, που μπορεί να τερμάτισε έβδομη στο περασμένο πρωτάθλημα αλλά κατέκτησε το Κύπελλο και θα αγωνιστεί στα playoffs του Europa League με την Γάνδη (18 και 25 Αυγούστου). Στο ρόστερ της ομάδας του Βορειοϊρλανδού Νιλ Λένον υπάρχουν παίκτες όπως οι Μπρούνο και Φώτης Παπουλής, με θητεία και στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο Ματίας Αλμέιδα αναμένεται να επιμείνει στο 3-5-2 με τον Στάνκοβιτς στο τέρμα, τον Σιμάνσκι σε ρόλο κεντρικού στόπερ και τους Μήτογλου-Τζαβέλλα δεξιά και αριστερά του αντίστοιχα. Ρότα στα δεξιά και Τσούμπερ στα αριστερά θα καλύπτουν όλη την πλευρά σε ρόλο μπακ-χαφ, ενώ ο Γιόνσον θα είναι το αμυντικό χαφ, με εσωτερικούς μέσους τους Πινέδα και Γκατσίνοβιτς. Ο Λιβάι Γκαρσία και ο Αραούχο θα συνθέτουν το δίδυμο της επίθεσης.
Στο πλευρό της ΑΕΚ αναμένονται πολλοί φίλοι της ομάδας, ενώ χθες η υποδοΧή που επιφύλασσαν στην ανοιχτή προπόνηση στο «Μακάρειο» εντυπωσίασε σύσσωμη την ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://balla.com.cy/2022/08/04/chamos-stin-proponisi-tis-aek-athinon-sto-makareio-fotos-vinteo-balla/