Το μονοθέσιο της Aston Martin θα οδηγεί από το 2023 ο Φερνάντο Αλόνσο, καθώς η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με τον Ισπανό δις παγκόσμιο πρωταθλητή για ένα πολυετές συμβόλαιο (η ανακοίνωση δεν διευκρινίζει χρονική διάρκεια της συνεργασίας των δύο πλευρών).
Ο Αλόνσο θα αντικαταστήσει τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη δράση στο τέλος της σεζόν.
«Αυτή η ομάδα της Aston Martin χρησιμοποιεί ξεκάθαρα την ενέργεια και τη δέσμευσή της για να κερδίσει, και επομένως είναι μία από τις πιο συναρπαστικές ομάδες στη Formula 1 σήμερα.
Γνωρίζω τον Λόρενς και τον Λανς πολλά χρόνια και είναι πολύ προφανές ότι έχουν τη φιλοδοξία και το πάθος να πετύχουν στη Formula 1.
Έχω παρακολουθήσει την ομάδα, η οποία προσελκύει συστηματικά σπουδαίους ανθρώπους με νικητήρια γενεαλογία και έχω συνειδητοποιήσει την τεράστια δέσμευση για νέες εγκαταστάσεις και πόρους στο Σίλβερστοουν.
Κανείς στη Formula 1 σήμερα δεν επιδεικνύει μεγαλύτερο όραμα και απόλυτη δέσμευση για τη νίκη, και αυτό την κάνει μια πραγματικά συναρπαστική ευκαιρία για μένα», ανέφερε ο Φερνάντο Αλόνσο στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας.