Πλησιάζει η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παρτίζαν (Πέμπτη 8/4-19:00) και η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με έναν από τους πλέον κατάλληλους για να μας αναλύσουν τους Σέρβους.
Συγκεκριμένα, το balla.com.cy, μίλησε με τον πρώην κόουτς της ΑΕΛ και νυν της Τσουκαρίτσκι, Ντούσαν Κέρκεζ.
Ο 46χρονος τεχνικός, τόνισε πως η ομάδα της Λάρνακας δεν πρέπει να παρασυρθεί από την άσχημη αρχή της Παρτίζαν και εξέφρασε και την άποψη του πως η πρόκριση είναι στο 50-50 και δεν θα τελειώσει τίποτα από το πρώτο ματς.
Παράλληλα, μίλησε και για την Τσουκαρίτσκι η οποία υπό τις οδηγίες του βρίσκεται στην 3η θέση του πρωταθλήματος, μετρά ισάριθμες νίκες, διαδοχικές μάλιστα, ενώ αντιμετωπίζει και τη Τβέντε στον γ’ προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.
Όλα όσα είπε ο Ντούσαν Κέρκεζ αναλυτικά: 

Αρχικό σχόλιο για την Παρτίζαν: «Η Παρτίζαν σε σχέση με πέρσι άλλαξε πολύ. Ήρθε νέος προπονητής, άλλαξε η φιλοσοφία της ομάδας και δεν άρχισε καλά, αλλά στα ματς της Ευρώπης δεν πρέπει να βλέπεις αυτά τα πράγματα. Είναι διαφορετικοί τέτοιοι αγώνες. Η Παρτίζαν είναι μεγάλη ομάδα και θέλει πάντα να νικάει. Είναι έμπειρη στην Ευρώπη. Μπορεί να μην ξεκίνησε καλά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί στον αγώνα με την ΑΕΚ να κατεβεί και να παίξει πολύ καλά. Μπορεί να καταλάβει τι πήγαινε λάθος στους προηγούμενους αγώνες. Δεν πρέπει να παρασυρθεί η ΑΕΚ από το ότι η Παρτίζαν δεν άρχισε καλά τις υποχρεώσεις της».

Για την έδρα και τους οπαδούς:  «Οι οπαδοί όπως σε κάθε μεγάλη ομάδα θέλουν πάντα να τη βλέπουν να νικάει. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για αυτούς. Μόνο η νίκη. Είναι μια από τις πιο καυτές έδρες γενικώς. Πάντα προσπαθούν να σπρώξουν την ομάδα τους προς τη νίκη».

Για τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα του Στόλιτσα: «Η Παρτίζαν έχει παρόμοιο τρόπο που αγωνίζεται όπως αυτό της ΑΕΚ. Μοιάζουν πολύ στο παιχνίδι τους οι δύο ομάδες. Παίζουν σχεδόν το ίδιο σύστημα. Κρατούν την μπάλα, χτίζουν από πίσω τις επιθέσεις τους και τους αρέσει να παίζουν επιθετικά. Κατάφερα να δω λίγο την ΑΕΚ ενάντια στη Μίντζιλαντ και μου άρεσε. Παίζουν σχεδόν με το ίδιο σύστημα. Έχει παίκτες έμπειρους όπως και η Παρτίζαν. Θα γίνουν 2 ανοιχτά και συναρπαστικά ματς με τεράστιο ενδιαφέρον».

Είναι γρήγορη ομάδα στις αντεπιθέσεις; Πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ; «Ναι σίγουρα. Θέλει προσοχή γιατί η Παρτίζαν έχει πολύ καλούς παίκτες μεσοεπιθετικά, είναι γρήγορη στις αντεπιθέσεις και μπορεί να κάνει τη ζημιά στη γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση» .   

Σε ποια σημεία θα κριθεί η πρόκριση; «Η πρόκριση είναι 50-50. Όποια ομάδα είναι συγκεντρωμένη, όποια κάνει τα λιγότερα λάθη θα προκριθεί. Δεν υπάρχει πιθανότητα να τελειώσει από τον πρώτο αγώνα η πρόκριση. Δεν μπορούμε να πούμε ότι η ΑΕΚ έχει το πλεονέκτημα λόγων των υψηλών θερμοκρασιών, αφού εδώ και ένα μήνα στη Σερβία, έχουμε τις ίδιες θερμοκρασίες με την Κύπρο. Η Παρτίζαν έχει ένα μικρό πλεονέκτημα γιατί ο 2ος αγώνας θα γίνει στην έδρα της και θα παίξει μπροστά στους οπαδούς της. Αλλά όπως είπα, η πρόκριση είναι 50-50, θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Για την Τσουκαρίτσκι που βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, μετρά τρεις σερί νίκες, μόλις μια ήττα και αντιμετωπίζει τη Τβέντε στον γ’ προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ: «Αρχίσαμε πολύ γρήγορα το πρωτάθλημα γιατί υπάρχει το Μουντιάλ στο οποίο θα αγωνιστεί και η Σερβία. Ήταν δύσκολο αυτό και για την προετοιμασία μας. Έχουμε πολλούς καινούργιους παίκτες και περιμένουμε ακόμα να δέσει η ομάδα. Κάθε βδομάδα, κάθε παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι. Στην πρεμιέρα αν και ηττηθήκαμε ήμασταν πολύ καλοί. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που γίνονται λάθη και έτσι φτάσαμε στην ήττα στην 1η αγωνιστική, από τα πολλά ατομικά λάθη. Η ήττα με 4-1 στην πρεμιέρα μας πείσμωσε και μας έκανε καλύτερους. Όμως μπορούμε να βελτιωθούμε περισσότερο και αυτό θα κάνουμε. Έχουμε ποιότητα και μπορούμε να τερματίσουμε στις 5 πρώτες θέσεις κάτι που θα μας δώσει το Ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα σεζόν. Όλες οι ομάδες της Σερβίας δυνάμωσαν, ενισχύθηκαν με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.
Για το ματς με τη Ράσινγκ Λουξεμβούργου στον β’ προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ, μπορεί να ήμασταν το φαβορί, αλλά στην Ευρώπη όλα τα ματς είναι δύσκολα. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι έχεις εύκολο έργο. Σίγουρα η Τβέντε είναι καλύτερη ομάδα από εμάς, αλλά στο ποδόσφαιρο παίζεις 11 εναντίον 11. Εγώ αυτό που λέω είναι πως όποια ομάδα παίζει στην Ευρώπη είναι καλή και έχει ποιότητα. Πιστεύουμε στις δυνατότητες μας και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρόκριση.

Θράσος Δημητρίου